Jučerašnja seča stabala u glavnoj ulici nelegalno izvedena

Izvor: Aleksinac.net, 06.Maj.2019, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jučerašnja seča stabala u glavnoj ulici nelegalno izvedena

Jučerašnja seča stabala izazvala je nezadovoljstvo velikog broja građana, ali i pokrenula niz pitanja zbog kojeg će rešenje problema na kraju biti na sudu. Nezvanično saznajemo da će danas u prepodnevnim časovima biti predato nekoliko krivičnih prijava jer po za sada dostupnim podacima današnja seča bila je u potpunosti nelegalna.

"Izvođač radova koji je dobio tender do danas nije bio uveden u posao. Nije održan radni sastanak predstavnika nadzornog organa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << izvođača i investitora. Zakon nalaže da pre samih radova, izvođač bude uveden u posao. Ovde toga nije bilo, a radovi su krenuli. Drugi podatak je još evidentnije kršenje zakona. Naime, prilikom izdavanja građevinske dozvole, dozvola glasi na imena firmi koje čine konzorcijum, ali je potrebno navesti i imena podizvođača. Ovde, JKP Komunalne usluge Aleksinac, nisu navedene u dokumentaciji, građevinskoj dozvoli, kao podizvođač, što je još jedan dokaz kršenje propisa. Sve su to razlozi zbog kojih ćemo od sutra krenuti sa sastavljanjem krivičnih prijava, kako bi se utvrdila istina i kaznili odgovorni" - ističe Boban Ranđelović, odbornik Odgovorno za Aleksinac.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.