Izvor: Kragujevac.rs, 28.Apr.2017, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joakimovi dani od 3 do 8. maja

Revija pozorišnih predstava u čast domaćeg pisca “Joakimovi dani“ održava se u Knjaževsko - srpskom teatru od 3 - 8. maja u okviru svečanosti obeležavanja Đurđevdana - Dana grada.

Pozorišna publika u Kragujevcu imaće priliku da pogleda predstave koje su rađene po delima naših najznačajnijih dramskih pisaca (Nušić, Sterija, Stanković…) a koje izvode ansambli pozorišta iz  Užica, Vranja, Sremske Mitrovice, Kragujevca i  Beograda.

“I ovaj put u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << žiži je domaći dramski pisac kao osnova našeg dramskog života, koga publika najradije prepoznaje i voli. Pozorište kao ogledalo duhovnosti i stvarnosti i ovaj put dočaraće vam sve ono što nas okružuje, boli i raduje, sve čemu se smejemo i što nas uzbuđuje, a tiče se samo nas i naše stvarnosti“ - poručuju iz Knjaževsko-srpskog teatra.

“Joakimove dane“ u Kragujevcu, otvoriće predstava, “Narodni poslanik“ u režiji Slavenka Saletovića, Narodnog pozorišta iz Užica. U četvrtak, 4. maja, na repertoaru je “Javna ličnost“ u izvođenju pozorišta “Dobrica Milutinović“ iz Sremske Mitrovice, po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Snežane Udicki, dok će pozorišna publika u petak, 5. maja, imati priliku da odgleda predstavu “Pomahnitali“ u izvođenju umetničke produkcije “Ferzeng“ Beograd, čiji tekst i režiju potpisuje Tanja Kecman.

U nedelju, 7. maja, ne repertoaru je predstava “Kir Janja“ Knjaževsko-srpskog teatra, u režiji Dragane Varagić, dok će “Joakimove dane“ zatvoriti predstava “Ruža, uvela“ pozorišta “Bora Stanković“ iz Vranja, u režiji Milana Neškovića.

Ova predstava je uvrštena u zvaničnu selekciju ovogodišnjeg Sterijinog pozorja.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.