Izvor: Kragujevac.rs, 26.Sep.2018, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednokratna novčana pomoć za najugroženije porodice izbeglih i interno raseljenih lica

Komesarijat za izbeglice i migracije obaveštava izbegla i interno raseljena lica da je obezbeđena jednokratna novčana pomoć za najugroženije porodice: 15.000 dinara za 25 porodica i pomoć za nabavku ogrevnih drva za 25 porodica u ukupnom iznosu od 500 000 dinara, kao i pomoć u paketima hrane.

Pravo na pomoć imaju porodice u izbegličkom statusu, evidentirane kao interno raseljena lica sa boravištem u Kragujevcu i ukupnim prihodom manjim od 24.601 dinar. Prioritet imaju jednoroditeljska >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << domaćinstva sa decom do 18 godina ili decom na redovnom školovanju do 26 godina, porodice sa dvoje ili više dece ispod 18 godina, porodice sa trudnicama ili detetom/decom do 5 godina, bolesni članovi domaćinstva/članovima domaćinstva sa posebnim potrebama, porodice sa više generacija, sa jednim ili više članova preko 60 godina, lica (deca) smeštena u hraniteljskim porodicama, domaćinstvo starih lica (žene preko 60 i muškarci preko 65 godina života), jednočlana domaćinstva sa licima preko 60 godina života, žrtve seksualnog/porodičnog nasilja, žena nosilac domaćinstva.

Rok za podnošenje prijava je 5. oktobar 2018. godine. Zaintresovani podnose zahtev sa dokumentacijom u prostorijama u Ulici Laze Marinkovića broj 60 u Kragujevcu, svakog radnog dana u vremenu od 9 do 14 časova.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.