Izvor: Pančevac-online.com, 09.Dec.2019, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba srpsko slovačkog prijateljstva 13. decembra

Završna izložba slovačko-srpskog prijateljstva u okviru projekta koji realizuje Galerija Naiva Art Kult iz Kovačice a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, inrmisanje i odnose sa verskim zajednicama biće održana u petak 13. decembra u Pančevu.

Izložba je tokom 2019 godine predstavljena u Kovačici i Novom Sadu kao i u Đetvi, Banskoj Bistrici, Zvolenu i Mihalovcima u Slovačkoj republici.

Postavka obuhvata dela najpoznatijih slikara naivne umetnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << iz Kovačice i Padine slovačke nacionalnosti: Zuzane Halupove, Martina Jonaša i Jana Husarika, kao i dela najznačajnijih savremenih slikara naive srpske nacionalnosti : Dese Petrov Morar, Marka Stevanovića i Dobrosava Milojevića.

Izložba sadrži kapitalna dela doajena slovačke naive koja potiču iz privatnih zbirki naslednika velikih slikara i kolekcionara i dela najpoznatijih savremenih srpskih umetnika naïve koja potiču iz njihovih privatnih kolekcija.

Izložba u Pančevu koja je zakazana za 13. decembar održaće se u Galeriji Istorijskog arhiva. Svečano otvaranje počinje u 19 sati.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Povezane vesti

Doček u Novom Sadu - Bajaga i instruktori zvezde večeri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Dec.2019, 13:07

Dve Nove godine. Dva kalendara. Dva pisma. Dva koncepta. Novi Sad ponovo povezuje dva računanja vremena, podiže kapacitete kreativne industrije i slavi jedinstvo različitosti buduće Evropske prestonice kulture u okviru Dočeka 2020. i 7528. godine. Spajanje vizuelne umetnosti i muzike, kao univerzalnih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.