Interaktivna tabla za predškolce u vrtiću Lane

Izvor: Kragujevac.rs, 28.Sep.2016, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interaktivna tabla za predškolce u vrtiću Lane

Član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Gordana Damnjanović, posetila je danas vrtić ''Lane'' i mališanima i njihovim vaspitačima uručila interaktivnu tablu. Interaktivna tabla deo je projekta pod nazivom "Unapređenje profesionalne podrške u zajednici - važan korak u inkluziji dece", koji se u partnertsvu Kancelarije UNICEF-a u Srbiji, Centra za socijalnu politiku, Stalne konferencije gradova i opština i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << Srbije, realizuje u još devet gradova.

Veoma važan projekat za grad Kragujevac osmišljen tako da pruža podršku interresornim komisijama koje imaju bitnu ulogu u proceni potreba i uslova za pružanje dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške detetu. Pored Kragujevca još devet gradova u Srbiji učestvuje u projektu i 18 interresornih komisija u gradu Beogradu. Interaktivna tabla deo je ukupne didaktike, opreme podrške kroz ovaj projekat, rekla je Gordana Damnjanović, član Gradskog veća.

Interaktivna tabla predstavlja najsavremenije didaktičko sredstvo namenjeno deci predškolskog uzrasta i biće veoma korisna u poboljšanju kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada. Angažovanjem vaspitača i upotrebom ovog didaktičkog sredstva predškolci će na interaktivan način da se upoznaju sa osnovama savladavanja pripremnog predškolskog programa.

Ukupna vrednost projekta je 1, 2 miliona dinara a grad Kragujevac je podržao sa 10 odsto ukupne njegove vrednosti. Kragujevac je, prema rečima doktorke Damnjanović, jedini grad koji je dobio još i edukativne radionice za 120 nastavnika osnovnih škola.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.