Idućeg meseca velika akcija saobraćajne policije širom Srbije

Izvor: Pančevac-online.com, 30.Mar.2015, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Idućeg meseca velika akcija saobraćajne policije širom Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije sprovešće idućeg meseca akciju „Blic maraton”, tokom koje će saobraćajni policajci širom Srbije u jednom danu, dvadeset četiri sata bez prestanka, meriti brzine kojima se kreću vozači na putevima.

Cilj „Blic maratona” jeste povećanje bezbednosti u saobraćaju, a praksa evropskih zemalja u kojima su ovakve akcije uobičajene jeste da se u njih uključuju i građani. Oni svojim predlozima i sugestijama treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << da ukažu na to na kojim mestima najčešće dolazi do prekoračenja brzine.

Inače, tokom akcije „Blic maraton” biće angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja kojima raspolaže saobraćajna policija – ručni radari, radari u sistemima video-nadzora i uređaji za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, tzv. „presretačima”.

Saobraćajni policajci će tim uređajima snimati i fotografisati vozila koja se budu kretala brzinom većom od dozvoljene, a nakon toga će vozači biti zaustavljani i sankcionisani za učinjeni prekršaj.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.