I ove godine „Dani Vajferta”

Izvor: Pančevac-online.com, 17.Maj.2016, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I ove godine „Dani Vajferta”

Drugu godinu zaredom u našem gradu će se 10. i 11. juna održati turistička manifestacija „Dani Vajferta”, osmišljena tako da se promocijom lika i dela tog uglednog industrijalca i dobrotvora, kao i drugih znamenitih ličnosti iz našeg grada, predstave turistički i privredni potencijali Pančeva.

Danas je povodom toga  u novim prostorijama Turističke organizacije Pančevo održana konferencija za novinare.

Ovogodišnje „Dane Vajferta” najavili su Branislav Rovčanin, >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << direktor Turističke organizacije Pančeva (TOP), koja je osmislila tu manifestaciju, Svetlana Mesicki, direktorka Narodnog muzeja Pančevo, Dimitrije Jovanov, kustos i istoričar umetnosti u toj ustanovi, i Jasna Vujičić iz Udruženja „Panonke”.

Branislav Rovčanin je istakao da će uvod u „Dane Vajferta” biti prateće aktivnosti koje će početi u poslednjoj nedelji ovog meseca. Po njegovim rečima, ove godine će, pored Vajfertove zaostavštine, publici biti predstavljena i dela znamenitog pančevačkog slikara Uroša Predića i slike iz legata Olge Smederevac, a biće i mnogo dobrih koncerata bluz i džez muzike, kao i drugih zanimljivih programa.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.