Izvor: Kragujevac.rs, 07.Jul.2015, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradsko veće formiralo Komisiju za procenu štete od požara

Na danas održanoj vanrednoj sednici Gradskog veća doneta je odluka o obrazovanju Komisije za utvrđivanje i procenu štete nastale od požara u zgradi Gradske uprave. Zadatak Komisije, koju čini 15 članova, uglavnom inženjera građevine i informacionih tehnologija, zaposlenih u Gradskoj upravi je da utvrdi i proceni štetu nastalu od požara u poslovnim prostorijama, opremi i predmetima; da predloži aktivnosti, mere i neophodna sredstva za sanaciju zgrade i dostavi izveštaj Gradskom veću >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << u najkraćem mogućem roku.

Neophodno je da se što pre utvrdi stanje u kancelarijama, gde je bezbedno, a gde ne da se organizuje proces rada, kako se ne bi ''gubilo'' dragoceno vreme, s obzirom na to da je za angažovanje ovlašćene agencije za procenu štete potrebno ispoštovati zakonsku proceduru koja traje dugo.

Načelnici gradskih uprava i drugi rukovodioci organizacionih jednica u skladu sa danas usvojenom naredbom u obavezi su da Komisiji Gradskog veća za utvrđivanje i procenu štete nastale od požara  dostave izveštaje o oštećenjima do 8. jula u 15 sati. Zaposlenima je naloženo da racionalno koriste klima uređaje i druge električne aparate dok se uslovi za rad ne normalizuju.

Inače, prema rečima Andreje Ilića načelnika Gradske uprave za komunalni i inspekcijski nadzor u jučerašnjem požaru uništena je kompletna arhiva građevinske i komunalne inspekcije i inspekcije za saobraćaj i puteve. Sa šestog sprata izmešteno je 35 radnika i raspoređeno u prostorije Komunalne policije, Preduzeća za izgradnju grada i Biznis inovacionog centra. Bez obzira na otežane uslove za rad, svi inspektori su danas bili na terenu. Što se tiče građana, prijave za pomenute inspekcije i dalje se primaju na centralnom šalteru Pisarnice u zgradi Gradske uprave.

Otežan je i rad uprave za finansije koja se nalazi na četvrtom spratu zbog velike količine vode koja je prodrla u kancelarije i isključene struje. Kako nam je rekla Jasna Milojević načelnik te uprave, arhiva nije uništena, a van funkcije su dve kancelarije.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.