Gradska uprava: Komarci prskani više puta

Izvor: Pančevac-online.com, 14.Jul.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradska uprava: Komarci prskani više puta

Od početka ove godine komarci su prskani u više navrata. Tokom marta je sprovedeno 700 akcija njihovog uništavanja u zatvorenim prostorima, a tri puta su prskane njihove larve na otvorenom, na površini od 1.200 hektara. Obavljena su i četiri zaprašivanja odraslih formi komaraca na zemlji, na površini od preko 8.000 hektara, kao i šest prskanja iz aviona na površini od 7.000 hektara – piše u odgovoru gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine na pitanje odbornika LSV-a Olivera >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << Petkovića.

Tu se navodi i da je Gradska uprava ove godine odštampala 46.000 brošura sa savetima za borbu protiv komaraca i da su one podeljene građanima uz račune za vodu.

Kao problem se ističe to što nadležne pokrajinske institucije zbog nedostatka novca od početka ove godine nisu nijednom avionski zaprašivale komarce koji se gnezde pored velikih vodenih površina iako je to bilo organizovano prethodnih godina. To je, uz česte kiše tokom proleća, doprinelo osetnom povećanju njihovog broja.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.