Gnezdo Montessori - osvrt

Izvor: Aleksinac.net, 26.Feb.2016, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gnezdo Montessori - osvrt

Poštovani sugrađani,

Prošlog meseca imali ste prilike da pratite promociju Edukativnog centra "Gnezdo Montessori" iz Aleksinca za decu od 3 do 6 godina, prvog privatnog "vrtića" u gradu koji radi po čuvenom i izvornom montesori programu.

Tokom ovog perioda dobili smo od vas obilje dragocenih povratnih informacija na kojima vam zahvaljujemo.


Ali pre nego što posle pažljivih analiza objavimo drugu fazu promocije,  dozvolite da damo jedan naš >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << osvrt na prošla događanja:

Ono što smo posle analiza zaključili je sledeće: navike ljudi, stavovi i standardi koji koji su nam godinama nametani i stvarani, prevagnuli su u sadržini povratnih informacija koje smo dobili od sugrađana. Naravno, najmanje je kriv narod koji ih je stekao zbog poznatih višegodišnjih okolnosti u našem društvu.

Tako da smo navikli da nam kvalitet nije važan: da čarape normalnog kvaliteta umesto 500 dinara, na buvljaku koštaju 150 dinara i za jedokratnu su upotrebu. Farmerke prosečnog kvaliteta umesto 50 i više evra, koštaju 15 evra i traju 4 meseca. Za patike prosečnog kvaliteta mora se platiti najmanje 50 evra, a ne 15 evra. Ove druge se posle dva meseca nošenja jednostavno raspadaju...

I na kraju, vrtići. Mnogi korisnici misle da plaćaju realnu cenu našeg jedinog - državnog vrtića po ceni između 3 i 5 hiljada dinara mesečno, a ne znaju da ih do realne cene dotira naša opština višestrukom cifrom od one koju oni plaćaju, a ovaj vrtić je s pravom potražuje oslonjen na svoju tradiciju i kvalitet. Koliko znamo kod nas postoji i nekoliko ustanova nalik na vrtiće koji su u vlasništvu nevladinih organizacija, odnosno udruženja građana i slično, gde korisnici od sponzorstva ili donacija kod ovakvih firmi budu delimično ili potpuno osobođeni bilo kakvog plaćanja. Sve je ovo pohvalno, ustanova koje rade na ovaj način ima svuda i u bolje uređenim društvima. I, dobro je da postoje. Siromašni roditelji će tako biti u mogućnosti da svojoj deci omoguće pristojno vaspitanje i obrazovanje pa će se tako ovi mališani,  budući ljudi lakše integrisati u društvo sa svojim vršnjacima koji su imali bolje uslove za svoje razvijanje.

No, i u dobro uređenim društvima ovakve organizacije  su   nažalost u manjini  i smatraju se alternativom za privatnu inicijativu gde je vlasnik u potpunosti posvećen svojoj ideji. On učestvuje svojim obrazovanjem i kapitalom - svim svojim snagama za prosperitet svoje firme. Shvata i ističe svoju ličnu odgovornost i nudi realne garancije za kvalitet usluga koje nudi. S pažnjom neprekidno osluškuje mišljenja svoje ciljne grupe, a  uvek je motivisan jer je na bespoštednom otvorenom tržištu.

Mi, "Gnezdo Montesori" smo odlučili da se bavimo ovim drugim, jer, jednostavno nismo nasli mogućnost da budemo humanitarna organizacija. Dakle, ne zavaravajmo se: vrhunski kvalitet, se mora platiti. Mi shvatamo da smo u "pionirskom" statusu  sa našim projektom pravog  privatnog vrtića ali mora se znati da će ih na spomenutim osnovama svakim danom biti sve više i više, kako se naše društvo razvija...

Onda se, naravno, nameće zaključak iza našeg slogana ZA DECU - SAMO NAJBOLjE... i to odmah, jer,  podsetimo se:   naša deca će samo jednom biti u uzrastu od 3 do 6 godina...

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.