Forum i u hanskoj Gimnaziji

Izvor: OkRadio.rs, 01.Apr.2014, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forum i u hanskoj Gimnaziji

“Jedna dođe, druga ode” naziv je predstave koju je u Gimnaziji “Jovan Skerlić” u Vladičinom Hanu prethodne nedelje izveo Forum teatar te škole. Predstava ukazuje na diskriminaciju žena kojom se krše načela ravnopravnosti i poštovanja ljudskog dostojanstva i sputava dalji napredak društva i porodice. Komad “Jedna dođe, druga ode”  je deo kampanje “mi – tu” Udruženja “Generator”, u okviru projekta “Izjednači me”. Projekat se bavi manjinskim grupama koje su najdiskriminisanije na jugu Srbije, etničke (albanska i romska), žene, LGBT populacija i osobe sa invaliditetom. Pored javne kampanje projekat “Izjednači me!”, obuhvata i tribine sa poznatim predstavnicima manjinskih...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

O diskriminaciji žena i grupama sa margine

Izvor: Danas, 01.Apr.2014

Scenski igrokaz „Jedna dođe, druga ode“ o problematici diskriminacije žena predstavljen je učenicima gimnazije „Jovan Skerlić“ u Vladičinom Hanu, u okviru projekta „Izjednači me“ NVO „Generator“ iz Vranja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.