E(j) recikliraj!

Izvor: Kragujevac.rs, 16.Mar.2017, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

E(j) recikliraj!

Projekat Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj (CEOOR) pod nazivom “E(j) recikliraj!“ podržan od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja predstavljen je danas u zgradi Gradske uprave. Prezentaciji projekta prisustvovao je član Gradskog veća za obrazovanje prof. dr Nedeljko Manojlović i predstavnici osnovnih i srednjih škola uključenih u projekat.

Grad Kragujevac je uvek raspoložen da podrži ovakve i slične projekte, naročito one koji uključuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << mlade i podrazumevaju vršačku edukaciju, jedan od dobrih načina usvajanja novog znanja ali i iskustva. Projekat uključuje veliki broj učenika a osim edukacije i obuke, podrazumeva i praktični deo, u ovom slučaju izradu kraćih filmova koji će od strane stručnog žirija biti i nagrađeni - rekao je prof. dr Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća.

Projekat je predstavnicima škola i lokalne samouprave predstavila Marija Bogosavljević, zamenik menadžera projekta.

 

Reč je o projektu koji ima za cilj razvijanje svesti kod mladih o značaju pravilnog odlaganja i upravljanja električnim i elektronskim otpadom. Projektom je predviđeno učešće devet osnovnih i šest srednjih škola, ukupno 90 učenika. Aktivnosti projekta podrazumevaju vršnjačku edukaciju, anketiranje učenika o reciklaži i ee otpadu a istovremeno pokreću kreativnost kod mladih, informisanost i izražavanje stavova. Tokom marta i aprila meseca učenici će proći radionice na temu elektronskog i električnog otpada i reciklaže uopšte. U poslednjoj fazi projekta predviđena je izrada kratkih filmova na teme reciklaže i ee otpada a najbolji radovi će biti nagrađeni.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.