Džonić osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva porodice porodice Đokić

Izvor: Aleksinac.net, 21.Jun.2023, 10:03

Džonić osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva porodice porodice Đokić

Iako je Goran Džonić sve vreme trajanja postupka negirao krivicu, sudija Višeg suda Mirko Drašković je detaljno opisao na koji način je Džonić pratio, potom presreo Đokiće, a zatim ih i ubio

Iako je Goran Džonić sve vreme trajanja postupka negirao krivicu, sudija Višeg suda Mirko Drašković naglasio je da je utvrđena nedvosmislena uzročno-posledična veza između njegovih postupaka i dokaza i detaljno opisao na koji način je Džonić pratio, potom presreo >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << Đokiće – Gorana, Gordanu i Lidiju, a zatim ih i ubio, izveštava RTS.

Kao motiv za ovo trostruko ubistvo naveden je dug od 10.000 evra, novac koji je Džonić pozajmio da bi renovirao kuću.

Đokići, sa kojima je Goran Džonić bio u srodstvu, bili su vlasnici menjačnice u Aleksincu, nestali su krajem septembra 2021. godine, a njihova tela policija je pronašla 2. oktobra u selu Moravac.

Sudija Drašković je istakao da ovom presudom, odnosno izricanjem maksimalno propisane kazne, društvo pokazuje da ima apsolutno nultu toleranciju prema ovakvim delima.

Džonić je tokom izricanja presude burno reagovao, pa ga je policija izvela iz sudnice.

Njemu je produžen pritvor do upućivanja na doživotni zatvor.

Ovo je prvostepena presuda na koju Džonić ima pravo žalbe u roku od 15 dana Apelacionom sudu u Nišu.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.