Dopunjen lokalni plan zapošljavanja

Izvor: KovinEkspres.rs, 17.Jul.2011, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dopunjen lokalni plan zapošljavanja

Sa 33. sednice Opštinskog veća Opštinsko veće razmatralo je 7.jula i usvojilo Drugu izmenu i dopunu krajem prošle godine donetog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja opštine Kovin za 2011. godinu. Promene su, zapravo, usklađivanje sa propisanim 'Merama aktivne politike zapošljavanja', u okviru kojih se sredstva planiraju iz budžeta lokalne samouprave i iz republičkog budžeta. Drugom izmenom i dopunom, za programe 'Subvencija za zapošljavanje' i 'Subvencija poslodavcima za zapošljavanje na novootvorenim radnim mestima', predviđeno je ukupno 1,6 miliona dinara (po 800.000 dinara za svaku meru, iz dva navedena izvora sredstava). Usvojen je i Izveštaj o rezultatima referenduma o uvođenju samodoprinosa za područje Mesne zajednice Bavanište, održanog u periodu 24-28. jun 2011. godine. Odluka o uvođenju samodoprinosa nije doneta, s obzirom da je, od ukupnog broja upisanih birača (4.921), svega 564 izašlo da se izjasni. U procentima, to je tek 11,46 %. Vasa Dolovački rekao je da je ovoga puta mesna zajednica uoči izjašnjavanja učinila 'sve što se moglo, po propisu' da se građani obaveste o svrsi samodoprinosa, programu i ciljevima - održana su dva zbora građana, podeljeni su flajeri, obaveštena udruženja, sportske organizacije.. Ipak, većina se odlučiila da ne izađe na izjašnjavanje. Po rečima Dolovačkog, ovakvo iskustvo pokazuje da treba tražiti nove modele za bilo koje buduće solidarno izdvajanje prihoda. Veće je danas prihvatilo predlog i donelo Odluku o raspisivanju javnog oglasa za prikupljanje pismenih ponuda za davanje u zakup građevinskog zemljišta javne namene radi postavljanja montažnih objekata. Usvojen je i predloženi tekst Javnog oglasa, koji će biti objavljen u narednom izdanju lokalnog lista 'Kovin Ekspres'. Na 33. sednici data je saglasnost na odluku Turističke organizacije opštine Kovin o raspisivanju oglasa za izdavanje u podzakup ugostiteljskog objekta na kupalištu 'Šljunkara', za period 15.07-30.10.2011. godine.

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Povezane vesti

Za radna mesta 23 subvencije

Izvor: Danas, 17.Jul.2011

U opštini Apatin dodeljene su 23 subvencije poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta. Za lokalni akcioni plan zapošljavanja opština Apatin obezbedila je 4,3 miliona dinara, odnosno 51 odsto sredstva, a Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja 4,2 miliona dinara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.