Đurđevdanski koncerti na tri bine

Izvor: Kragujevac.rs, 07.Maj.2016, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurđevdanski koncerti na tri bine

U nameri da sugrađanima ponude što raznovrsniji muzički program i svečarsku atmosferu obeležavanja Đurđevdana - Dana grada osete na svakom koraku, koncerti su organizovani na tri bine.

Na Đačkom trgu, ispred Prve kragujevačke gimnazije nastupio je, prošle godine osnovan, Simfonijski orkestar Filološko - umetničkog fakulteta.Na platou ispred Doma omladine, koncert u čast Borisu Aranđeloviću, koji je ove godine dobio posthumno priznanje zaslužnog građanina grada Kragujevca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs <<  priredili su članovi muzičke radionice “Oktava“.

Najveću pažnju Kragujevčana privukao je tradicionalni vatromet sa zgrade Uprave grada. Muzički deo proslave Đurđevdana zaokružen je potom koncertom grupe “Neverne bebe“ na trgu kod Krsta, gde je kao predgrupa nastupio bend “Artist“.

Karakteristični po vrhunskom kvalitetu muzičara koji čine bend i krajnje posebnom senzibilitetu i reputacijom jednog od najboljih koncertnih bendova u regionu,“Neverne bebe“ imaju jedinstven status na domaćoj rok sceni više od dve decenije. Pesme poput “Da ima nas“, “Boje duge“, “Tužna pesma“, “Gde smo“, “Veliki je Bog“, “Ljubav“ ili “Dvoje“ koja je proglašena za hit decenije na Radijskom festivalu u Beogradu, kao i hitovi sa albuma “Kuća za spas“, “Za tvoje oči“, “Sudnji dan“ i naslovna numera “Praštam“ neke su od pesama koje su obeležile praznični koncert u Kragujevcu.

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.