Deci nedostaju uređena igrališta

Izvor: KovinEkspres.rs, 09.Okt.2014, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deci nedostaju uređena igrališta

Učenici iz svih osnovnih škola opštine Kovin u četvrtak su bili gosti predsednika opštine Dušana Petrovića i njegovih saradnika u okviru obeležavanja Dečije nedelje. Pod motom Dan otvorenih vrata, okupili su se u sali za sednice i kao svi ravnopravni građani komune postavljali pitanja predsedniku o stvarima koje njih muče. Ono što im nedostaje jeste bolje uređen prostor za igru, poput onog u letnjem dvorištu kod OŠ Jovan Jovanović Zmaj, zatim, nove klackalice, ljuljaške >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << i pristup otvorenom odbojkaškom terenu kod Dunavca…

Nedostaju i lopte i rekviziti u svim školama, dodali su predmetni nastavnici koji su dopratili svoje đake. Da dobro prate situaciju u školama i da već znaju za nagoveštene probleme potvrdili su i u opštinskoj upravi, uz obećanje da će se u najskorije vreme, preko Sportskog saveza rešavati ove skromne potrebe malih sugrađana.

Kako je ovogodišnja dečija nedelja u znaku porodice i porodičnog odrastanja, to je na raspolaganju bila i predstavnica Centra za socijalni rad, kao i najmanja gošća, beba iz hraniteljske porodice, koja odrasta sa novim bratom i sestrom, okružena pažnjom i ljubavlju.

Na kraju susreta deca su obišla kancelarije čelnih ljudi opštine i, kako se to i očekivalo, poželela da probaju predsedničku fotelju.

U petak će predstvnici opštine Kovin obići sve škole kako bi se i na licu mesta upoznali sa njihovim potrebama i radom.

Dan ranije održana je tradicionalna Trka za srećnije detinjstvo koju svake godine organizuje Crveni krst Kovin sa svojim volonterima. I ovoga puta na stazu u pešačkoj zoni u centru Kovina izašli su učenici osnovnih i srednjih škola, ali i oni najmanji, predškolci. Pobednicima su uručene medalje i prigodni pokloni, a za sve učesnike obezbeđene su krofne i čaj.

V.Živkov

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.