Danica Zečević treća na takmičenju u Cirihu

Izvor: Pančevac-online.com, 11.Apr.2017, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danica Zečević treća na takmičenju u Cirihu

Naša sugrađanka Danica Zečević, koja je ove godine završila Matematičku gimnaziju u Beogradu i položila prijemni ispit za Kembridž, ostvarila je još jedan veliki uspeh.

Na Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke koja je održana ovih dana u Cirihu ona je osvojila bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, a ekipa naše zemlje, čiji je bila član, plasirala se na četvrto mesto od 33 tima.

Daničin uspeh ne čudi ako se uzme u obzir da je i prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << učestvovala na ovoj olimpijadi i da je tada osvojila prvo mesto.

Priznanje koje joj je pripalo u Švajcarskoj dokaz je da je uspeh koji su ona i naši sugrađani Marko Šušnjar i Ognjen Tošić postigli kad su uspešno prošli prijemni ispit za Kembridž zaslužen, da Srbija ima odlične mlade matematičare i da njihovi profesori rade s njima na svetskom nivou.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.