„Dani vina” teku u Dolovu

Izvor: Pančevac-online.com, 11.Feb.2016, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Dani vina” teku u Dolovu

Udruženje „Sveti Trifun” postalo je punoletno, a kao i svake godine u ovo doba, njegovi marljivi članovi priredili su vinarijadu – svoju najveću diku.

Dolovački vinari, koji su mnogima uzor u zalaganju i jedinstvu, u vreme ove manifestacije prikazuju proizvode svog rada, što je uvek prilika da, zajedno s prijateljima i gostima, malo odahnu i opuste se uz koji gutljaj kvalitetnog božanskog nektara.

Osamnaesta fešta zvanično je počela još 30. januara promocijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << vina na lokalnom pijačnom trgu; isto to upriličeno je nekoliko dana kasnije na pančevačkom Korzou, a kulminacija se dogodila u subotu, 6. februara, kada je centar Dolova vrveo od poštovalaca odličnog božjeg nektara i gurmanluka koji uz to neizostavno idu. I prateći program je bio veoma živ – od atraktivnog brzog ispijanja špricera, preko podele sadnica, do proglašenja pobednika u četiri kategorije.

I to nije sve – „Dani vina” biće okončani u nedelju, 14. februara, na sam praznik vinara i vinogradara.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.