Dan planina

Izvor: TimockeVesti.net, 11.Dec.2022, 07:16

Dan planina

Međunarodni Dan planina – 11. decembar  proglasile su Ujedinjene nacije 2002.. godine. Tim povodom u Beogradu je održana svečanost Planinarskog saveza Srbije na kojoj su planinari PD „Ozren“ iz Sokobanje proglašeni za apsolutne pobednike takmičenja „Izazovi planina“. Oni su se za deset meseci ove godine jedini popeli na 74 zadata planinska vrha u Srbiji prepešačivši tako 724 kilometra. U Ligi Srbije u planinarskoj orijentaciji veteranke PSD „Crni vrh“ iz Bora osvojile su prvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << a juniori drugo mesto. Na našoj fotografiji, snimljenoj na Stolu, vidi se i planinarski dom koji uskoro navršava 70 godine od izgradnje.
Članak Dan planina se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Planinari "Ozrena" iz Sokobanje se jedini popeli na sva 74 zadata planinska vrha u Srbiji za 10 meseci

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2022

Međunarodni dan planina obeležava se danas, a tim povodom Planinarski savez Srbije dodelio je nagrade najboljima, a najveće priznanje dobili su planinari "Ozrena" iz Sokobanje, jer su za 10 meseci jedini uspeli da osvoje sva 74 zadata planinska vrha u Srbiji. Nagrađena je i srpska reprezentativka...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.