Izvor: 025info.rs, 26.Okt.2017, 13:53 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Dan bundeve u Kuli: Velika posećenost i ukusni proizvodi od bundeve
Ovogodišnja manifestacija „Dan bundeve“ je privukla brojne posetioce koji su uživali u proizvodima od bundeve i tradicionalnim vojvođanskim jelima i domaćem vinu, a u okviru takmičarskog dela programa nagrađeni su najbolji kulinari koji su spremili proizvode od bundeve. Dvadeset pet ekipa je imalo zadatak da kao obavezan sastojak u jelu upotrebe bundevu, a Ivana Stevović iz Kule, vlasnica „Slatke radionice“ iz Kule je, prema oceni stručnog žirija, spremila najukusniji proizvod od bundeve odnosno mafin. Drugo mesto za praline od bundeve sa prelivom od čokolade je pripalo predškolskoj ustanovi „Bambi“ Kula odnosno Eko timu, koji je predvodila vaspistačica Kosa Popović, dok je treće mesto pripalo udruženju „Organic Life“ koja je spremila domaću krem tortu od bundeve. Na štandovima su bili izložene bundevine semenke, bundevino ulje, razni kolači, pite i torte od bundeve, kao i kiflice, mafini,...