Izvor: Soko-zabava.info, 20.Maj.2019, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dajte dozu elegancije svom domu

Uređivanje  doma je obiman i zahtevan posao. Svaka prostorija treba da je opremljena pre svega prema funkcionalnosti i nameni, zatim treba dobro da se iskombinuju elementi, da se skladno uklopi u veličinu prostorije, a na kraju i da bude sređeno sa ukusom.

S obzirom na to da su kupatila uglavnom najmanje prostorije u domu, za njihovo uređenje je najbitnije  da svi elementi budu pažljivo raspoređeni, tako da prostor bude efikasno popunjen. Izbor pločica je prva stvar koja vašem >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << kupatilu daje luksuznu notu, ali i potpuno upropasti njegov izgled, tako da posebno morate voditi računa pri odabiru pločica. Ukoliko se odlučite za mermerne pločice, koje su glatke i visokog sjaja, dajući tako elegantan izgled, sigurno nećete pogrešiti.  Mala kupatila možete učiniti vizuelno većim pomoću velikih ogledala ili pločica svetlih tonova. Danas su moderna kupatila sadrže drvene elemente, kao što su ormarići, ogledala,  koje možete iskombinovati sa bež pločicama, za efektan izgled.  Bitna stavka u opremanju kupatila je rasveta. Pored glavno svetla koje obasjava celu prostoriju, potrebno je imati svetla oko ogledala, tako postavljena da obasjava lice. Danas su veoma popularne led trake, koje su malih dimenzija, pa se mogu postaviti na različitim mestima, tako da možete osvetliti tačno delove koji su vam potreni.

Najveći utisak u izgledu kuhinje ostavljaju radne ploče. Dobra stvar je što možete izabrati prefinjen izgled a u isto vreme prelep izgled. Danas su u trendu radne ploče od granita, mermera i kvarca, prirodnih materijala visokog sjaja, koji se lako održavaju. Kvarc je najčvršći materijal, idealan za kuhinje jer je veoma otporan i obezbediće vam dugotrajno uz savršen izgled. Pun pogodak u dizajniranju kuhinje postići ćete kombinovanjem dve, maksimalno tri boje, od kojih je najbolje da jedna bude nežna ili pastelna a druga malo intenzivnija i efektnija. Najbolji raspored elemenata u kuhinji je u L ili U obliku, kako bi imala praktičnu i bezbednu upotrebu.

Najviše pažnje poklanja se uređenju dnevnog boravka. To je prostor gde provodimo najviše vremena, ali i gde primamo goste, tako da se vodi računa i o najsitnijim detaljima. Za dnevni boravak je najbitnije da bude prostran, tako da se osećamo komotno. U manjim domovima dnevna soba često ima više funkcija, tako da se, u skladu sa ti, i nameštaj bira tako da ispunjava sve potrebe. Multifunkcionalan nameštaj danas, pored funkcionalne, ima i estetsku ulogu, tako da će fotelje ili trosedi sa ugrađenim policama ili ormarićima, pored toga što obezbeđuju više prostora za knjige i časopise, dodati prostoriji estetski efekat. Takođe garniture koje se razvlače u ležajeve su naročito praktični ukoliko imate goste, a u stanu nemate prostora za gostinsku sobu. Moderni klub stolovi se takođe prave tako da imaju više nivoa i više funkcija, kao na primer police za odlaganje stvari. Sa nameštajem svakako ne treba preterivati, naročito ako je u pitanju manja dnevna soba, tako da je idealan izbor komad nameštaja koji će imati više namena.

Osvetljenje dnevnog boravka je veoma bitno, i ljudi tu često prave grešku ne osvetljavajući dovoljno prostor. Rasveta je ta koja utiče na atmosferu, tako da je dobro pored plafonskih dodati i zidna svetla i lampe, koje će podići eleganciju dnevne sobe.

Najviše volimo da dekorišemo dnevnu sobu jer je to prostor koji nam daje najviše mogućnosti da iskažemo svoj stili i kreativnost. Bilo da su u pitanju jastuci na sofi, slike, police, lampe, treba voditi računa da sve bude lepo kombinovano, kako boje tako i stilovi. Na kraju najbitnije je da se vi osećate prijatno, jer svrha dnevnog boravka nije da izgleda kao iz časopisa, već da se u njemu oseća toplina doma i da vam bude prijatno dok se tu opuštate sa najmilijima.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.