DUGOROČNA PROGNOZA RHMZ-A: KAKVO NAS VREME OČEKUJE DO SREDINE AVGUSTA?

Izvor: TimockeVesti.net, 17.Jul.2023, 04:46

DUGOROČNA PROGNOZA RHMZ-A: KAKVO NAS VREME OČEKUJE DO SREDINE AVGUSTA?

Srbija, 17. jul – Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) objavio je na svom sajtu dugoročnu prognozu za drugu polovinu jula i prvu polovinu meseca avgusta.

Prema njihovim predviđanjima, u narednom periodu biće manje padavina nego što je bilo u junu.
U Beogradu se u drugoj polovini jula očekuju raznolike maksimalne temperature, pa će tako visoke temperature ostati do 22. jula, nakon čega se do 26. jula očekuje pad temperature, kada će maksimalna temperatura >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << biti do 28 stepeni.
Temperatura tokom tog perioda neće padati ispod 28 stepeni.
Međutim, nakon 26. jula temperature će rasti i do 34 stepena, ali neće biti dana sa temperaturama od 40 stepeni.
Najniže temperature tokom ovog perioda neće ići ispod 17 stepeni.
Kiša i grmljavina predviđaju se za 11 dana tokom ovog perioda, od čega će vetrom biti praćene devet dana.
Slično vreme se očekuje i u Novom Sadu, sa hladnijim noćima, Kragujevcu, kao i u Nišu, gde maksimalna temperatura neće padati ispod 30 stepeni.
Prognoza za Zlatibor i Kopaonik je nešto drugačija. Najniže temperature će ići do 12 stepeni, a maksimalna će u prvoj polovini avgusta pasti na 22 stepena na Zlatiboru, a na Kopaoniku i na 16 stepeni.
Izvor: Danas

Članak DUGOROČNA PROGNOZA RHMZ-A: KAKVO NAS VREME OČEKUJE DO SREDINE AVGUSTA? se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.