Izvor: Pančevac-online.com, 04.Avg.2023, 10:51

DR NENAD MARGITIN: MR pregledi su superiorniji u pregledu glave, kičmenog stuba, kao i koštano-zglobnih struktura, a CT traju kraće i skoro uvek su prethodnik MR pregleda

Kada govorimo o radiološkim pregledima, za pacijente je bitno da rendgen i skener (CT ili MDCT) koriste rendgensko zračenje za razliku od magnetne rezonance (MR ili MRI). Klasični rendgen je osnovni metod radiološke dijagnostike, koji je zasnovan na primeni iks zraka. Predstavlja bezbolnu, neinvazivnu i preciznu metodu. Koristi se kod ispitivanja koštano-zglobnog sistema, tj. kada […] The post DR NENAD MARGITIN: MR pregledi su superiorniji u pregledu glave, kičmenog stuba, kao i koštano-zglobnih struktura, a CT traju kraće i skoro uvek su prethodnik MR pregleda appeared first on PANČEVAC.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.