Čuvar Jaza

Izvor: Aleksinac.net, 21.Jun.2021, 18:30

Čuvar Jaza

Dragi čitaoci imam veliku čast da vas upoznam sa jednim sasvim običnim čovekom. Verovatno vam ništa neznači ime Slobodan Cvetković ali to je čovek čije ime vredi spomenuti sa poštovanjem.

Poznato je da redakcija Aleksinac net prati odavno dešavanje na popularnom Jazu. Za one neupućene to je dar prirode koji se nalazi na najlepšem mestu u gradu, prava mala oaza prirodne lepote.

Godinama o ovom izletištu brinu sasvim obični ljudi iz grada, komšije >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << i šetači. Poznato je da opštinski organi ne vode nikakvu brigu o Jazu, ali za to je tu Slobodan i njegov sin Negoslav.

Zahvaljujući baš njima i njihovim vrednim rukama, Jaz je danas pokošen, postavljene su klupice, stolovi za uživanje ili piknik u prirodi. Slobodan, inače invalidski penzioner kaže da uprkos svom zdravstvenom stanju pravi klupice i da mu je najveće zadovoljstvo kada vidi decu i ljude da svakodnevno posećuju Jaz.

Inače poseta jazu u poslednje tri meseca posle medijske pažnje naše redakcije drastično je skočila. Ponovo se igra fudbal na dva gola, sve je više šetača, staze su uređene, čak su i neke radne organizacije organizovale dnevni izlet.

Apelujemo na sve građane da posete ovo jedinstveno mesto, uživaju u prirodi i za sobom ne ostavljaju tragove đubreta.

Takođe pozivamo sve ljude dobre volje i privredne subjekte da svako na svoj način pomogne uređivanje Jaza.

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.