Izvor: Soko-zabava.info, 28.Dec.2017, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri najčešće dileme brucoša?

Svim brucošima je jako teško na samom početku. Čak i kada upišu fakultete koje vole i u kojima uživaju, uvek je sam početak težak. To je period kada se menjate, kada se prilagođavate, tražite sebe, pitate se i vrlo često ste u dilemi. Biti student nije lako, ali je svakako lepo i ima toliko svojih prednosti.

Naravno da je mnogo teže onim brucošima koji su došli da studiraju u drugi grad i koji pored toga što se navikavaju na fakultet, oni se navikavaju i na novu okolinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Soko-zabava.info << na samostalno funkcionisanje i tako dalje. Uglavnom, postoje četiri dileme sa kojima se svi brucoši susreću:

U početku svi studenti idu uglavnom na sva predavanja. Profesori će vam uglavnom reći da bi bilo poželjno da dolazite na njihova predavanja, ali da predavanja nisu obavezna i da to ne morate da činite. U svakom slučaju, jako je važno da na samom početku idete na sva predavanja. Na taj način ćete steći sliku na koja predavanja morate da idete, a na koja ne morate. Naravno da će vam neka predavanja značiti manje, a neka više.

Ukoliko vam se neki predmet dopada i predavanja su zanimljiva, onda zašto ne biste išli na predavanja? Sa druge strane, ukoliko vam se predmet ne dopada i ukoliko je već rečeno da predavanja nisu obavezna, onda zaista ne morate da idete. Ukoliko je gradivo teško, onda se savetuje da posećujete i predavanja. U svakom slučaju dobro je otići bar na početno predavanje i uvideti da li će vama ta predavanja biti od koristi i u skladu sa tim doneti odluku.

Tek kada se malo naviknete na predavanja dolaze ispiti. Prvi ispitni rok će vam jako brzo doći i činiće vam se da imate jako malo vremena da spremite sve ispite. Nemojte da paničite, već krenite na vreme da učite. Najteže je u prvom ispitnom roku, zato se ne preporučuje da spremate više ispita odjednom.

Pogledajte raspored, zatim samostalno rasporedite ispite, odnosno izaberite one koje želite prvo da položite. Gledajte da datum između tih ispitnih rokova bude prihvatljiv i onda na taj način organizujte sebe. Možete spremati više ispita ukoliko ispiti nisu obimni, ukoliko gradivo nije teško. Međutim, ukoliko su ispiti obimni, a gradivo zahtevno, onda vam zaista to ne treba u tom trenutku, jer se može desiti da ne uspete niti jedan ispit da spremite.

Najteži ispit bi uvek trebalo da polažete u prvom ispitnom roku. Krenite da spremate samo taj ispit, fokusirajte se na njega i dajte sve od sebe da ga dobro spremite. Samo na taj način možete da položite taj ispit u prvom ispitnom roku. Ukoliko ga ostavite za poslednji ispitni rok, onda ćete imati samo jednu šansu da ga položite.

Još jedna od dilema koja muči brucoše. Da li treba da se koriste bubice za ispite? Svakako da brucoši ne bi trebalo da pribegavaju ovim sredstvima, jer se ni sami još uvek nisu navikli na fakultet. Sa druge strane, njihove iskusnije kolege će ih savetovati da koriste bubice za ispite, kako bi lakše prošli.

Međutim, brucoši su vrlo neiskusni, ne znaju ni kako funkcionišu ispiti, pa mogu da se zbune prilikom korišćenja bubica.

Bubice za ispite nisu dozvoljene naravno, ali su i te kako dostupne i većina studenata je bar jednom probala da na ovaj način položiti ispit. Ukoliko baš želite da probate bubice onda ih probajte bar u drugom semestru, kada ste se već malo i navikli na fakultet. Na sajtu Bubice team-a možete pronaći veliki izbor kvalitetnih i pouzdanih studentskih pomagala.

Nastavak na Soko-zabava.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Soko-zabava.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Soko-zabava.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.