Čas kodiranja u “Zmaju”

Izvor: KovinEkspres.rs, 15.Dec.2014, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čas kodiranja u “Zmaju”

I ove godine učenici kovinske “Zmajeve” osnovne škole učestvovali su u Času kodiranja, Hour of code, planetarnom događaju koji je održan druge sedmice decembra.

Ovaj zanimljivi jednosatni uvod u informatiku bio je aktivnost kojom su đaci, u skladu sa uzrastom, stekli osnovne pojmove iz kodiranja i programiranja.

Svaki učenik, a akcijom su bili obuhvaćeni skoro svi učenici oba uzrasta, imali su priliku da kroz zabavu upoznaju informatiku, od bojenja bojanki do pravljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << kodiranih poruka i zanimljivog uvoda u programiranje lokalizovanom verzijom odabranih programa.

Izuzetno lepa i korisna akcija koja aktivno podstiče negovanje veštine rešavanja problema, logike i kreativnosti, sve na zabavan način koji deci pričinjava veliko zadovoljstvo.

Dejan Kreculj

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.