Bibliotekari na kursu o elektronskim izvorima informacija

Izvor: KovinEkspres.rs, 20.Nov.2014, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bibliotekari na kursu o elektronskim izvorima informacija

Bibliotekari i knjižničari biblioteke “Vuk Karadžić” Kovin prisustvovali su dvodnevnom (18. i 19.11. 2014.) akreditovanom kursu pod nazivom”Informaciona pismenost u bibliotekama- komercijalni i nekomercijalni elektronski izvori informacija” koji je održan u Univerzitetskoj biblioteci “Svetozar Marković” u Beogradu.

Cilj programa je da upozna polaznike sa najnovijim informacijama u vezi sa korišćenjem dostupnih elektronskih izvora, kako komercijalnih, tako i onih u >> Pročitaj celu vest na sajtu KovinEkspres.rs << otvorenom pristupu. Kroz intenzivnu radionicu, predavanja praćena vežbanjima, polaznicima je omogućeno da saznaju ili utvrde znanja o relevantnim resursima koji su važni za svakodnevni rad u bibliotečko-informacionoj delatnosti, a koji naročito mogu biti dragoceni u radu sa korisnicima.

Radi brže razmene ideja i rezultata, sve je prisutnija neformalna komunikacija (blogovi, forumi…) u nauci. Formalni izvori informacija- knjige i časopisi, dopunjeni su efikasnijim, svima dostupnim sadržajima, čije korišćenje je zakonski regulisano.

Neke od tema koje su bile obuhvaćene ovim programom su: tehnike pretraživanja, Pokret za otvoreni pristup, digitalni repozitorijumi, komercijalni časopisi dostupni putem KoBSON-a, elektronske knjige, čitanje 2.0, knjige u slobodnom pristupu.

Veseljka Jovanović, dipl. bibliotekar

Nastavak na KovinEkspres.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KovinEkspres.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KovinEkspres.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.