BUKOVČANI NAPRAVILI KAJGANU OD 2013 JAJA

Izvor: Radio Dunav, 10.Nov.2013, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUKOVČANI NAPRAVILI KAJGANU OD 2013 JAJA


U somborskom naselju Bukovac, u subotu je održana neobična zabavno-turistička manifestacija „Kajganijada“, šesta po redu.U džinovskom tiganju od dva metra, specijalno napravljenom, ispečena je kajgana u koju je umućeno 2.013 kokošijih jaja, a ekipi koja je pekla ovu kajganu za razmućivanje jaja je bilo potrebno 45 minuta.
Pečenje je trajalo dvadesetak minuta, a da specijalitet ne bi zagoreo, brinula su tri kuvara-Srećko Todorović,Ognjen Čonić i Rajko Ristić.
Za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << pečenje u tiganj su stavili šest kilograma masti, dve litre ulja i dva kilograma soli.
Oko 200 gostiju dobilo je po porciju ovog specijaliteta, i to besplatno.Sve je bilo popraćeno kulturno-umetničkim programom ,igrom i pesmom, u kojem su učestovali sami meštani ovog naselja, na periferiji Sombora.
Kako kažu organizatori „Kajganijade“, sve je počelo pre šest godina, sasvim slučajno.Prva kajgana je ispečena od 500 jaja, a od pretprošle godine, odkako je prerasla u tradiciju, po principu koliko godina –toliko i jaja.
Ovo je, inače, dosad najveća ispečena kajgana u Vojvodini, a vredni domaćini kažu da će u postojećem tiganju moći da ispeku kajganu od 3.000 kokošijih jaja.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.