Apoteka Pančevo ponovo dobila direktora iz drugog grada

Izvor: Pančevac-online.com, 02.Jul.2015, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apoteka Pančevo ponovo dobila direktora iz drugog grada

Jelena Eror, diplomirana farmaceutkinja iz Beograda, novi je vršilac dužnosti direktora Apotekarske ustanove Pančevo na period od šest meseci, a dosadašnja direktorka Branka Milojević razrešena je te dužnosti – odlučeno je na današnjoj sednici Skupštine Pančeva.

Obrazlažući ovaj predlog pred odbornicima, predsednica Kadrovske komisije Zdenka Jokić istakla je da je za rukovodioca pančevačke apoteke ponovo izabrana osoba van Pančeva zbog toga što u našem gradu nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << nikoga ko, osim opštih uslova za rukovođenje takvom ustanovom, ispunjava i posebne uslove predviđene Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i Statutom Apotekarske ustanove.

– Ti uslovi su da direktor mora da bude diplomirani farmaceut sa specijalizacijom i položenim stručnim ispitom, ili diplomirani pravnik ili menadžer. Ona to ispunjava i ima još i pet godina radnog iskustva. Htela bih da dodam da za direktora Apotekarske ustanove Pančevo ne može da bude izabran niko iz našeg grada i zbog toga što nije dozvoljena nikakva porodična ili rodbinska povezanost za osobama koje imaju neki privatan biznis u Pančevu – rekla je ona.

Podsećamo, dosadašnja direktorka Apotekarske ustanove Pančevo Branka Milojević, koja je izabrana na tu funkciju 3. avgusta 2012. godine kao kadar stranke Dragana Markovića Palme Jedinstvena Srbija, takođe je Beograđanka. Kako je „Pančevac” u nekoliko navrata pisao, protiv nje i finansijskog direktora Apotekarske ustanove Pančevo Davida Stokića pančevačka policija je krajem marta ove godine podnela krivične prijave zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

M. G.

Nastavak na Pančevac-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.