Izvor: Radio Dunav, 01.Dec.2021, 15:20

AМБАСАДОР АУСТРИЈЕ ПОСЕТИО АПАТИН

Амбасадор Републике Аустрије у Србији, Његова Екселенција Николас Лутероти посетио је данас општину Апатин где је на организованом пријему у општини разговарао са председницом Дубравком Kораћ и њеним сарадницима. Апатинци су Амбасадора Лутеротија упознали са привредним, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << културно-историјским и туристичким потенцијалима наше општине. Његовој Екселенцији је током посете представљен пројекат „Мура-Драва-Дунав“, природни резерват „Горње Подунавље“, а након пријема у згради локалне самоуправе делегација је посетила и Етно кућу „Маргит“ и музеј подунавских Немаца.
Председница Kораћ је данашњу посету високог госта оцениила значајном за Апатин.
-Ова посета је изузетно важна за нашу општину, пре свега због могућности да упознамо Амбасадора Републике Аустрије са културним наслеђем Апатина, али и да разговарамо о прекограничном европском пројекту „Мура-Драва-Дунав“ у којем учествује и Апатин. У току је реализација друге фазе овог пројекта где земље повезују пре свега природни резервати који се налазе на територији свих пет држава су очувани и ми покушавамо сви заједно да их очувамо и промовишемо у смислу туристичких потенцијала. Амбасадор је имао прилику да види грађанску кућу „Маргита“, музеј подунавских Немаца и то је оно што је најинтересантније и најрепрезентативније од немачког наслеђа у граду. Нама је циљ да сачувамо и свако друго наслеђе по којима смо јединствени у овом делу Војводине, изјавила је председница општине Дубравка Kораћ.
Његова екселенција Амбасадор Лутероти изразио је велико задовољство приликом да посети нашу општину и нагласио да је пројекат „Мура-Драва-Дунав“ у којем учествује и Апатин, веома значајан.
-То је веома добар пројекат који се у Аустрији веома позитивно оцењује. Аустрија је много помогла да се то повеже са Србијом, чему је допринео и Унеско. Надам се да ће пројекат заживети, те да ће у склопу њега наши грађани моћи да користе ваше бициклистичке стазе и виде заштићена културна добра. Веома ме радује унапређење туризма и туристичке понуде у Апатину јер видим уску повезаност Аустрије са Апатином, али и Војводином. Он је након посете етно кући „Маргит и Музеја подунавских Немаца изразио велико задовољство виђеним, оцењујући ова места веома вредним, која према његовим речима на најбољи начин чувају културно наслеђе једне средине.
The post AМБАСАДОР АУСТРИЈЕ ПОСЕТИО АПАТИН appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.