ЧЛAНОВИ АПАТИНСКОГ КЛУБА ЗА СТАРЕ БИЛИ НА ЕДУКАТИВНОМ ИЗЛЕТУ

Izvor: Radio Dunav, 16.Maj.2019, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ЧЛAНОВИ АПАТИНСКОГ КЛУБА ЗА СТАРЕ БИЛИ НА ЕДУКАТИВНОМ ИЗЛЕТУ

У разноврстан план и програм апатинског Клуба за старе јуче је уврштен и едукативни излет, у току ког су се чланови имали прилику упознати са два музеја у нашој околини. У питању су Завичајни музеј у Пригревици и Градски музеј у Сомбору.
Чланови Клуба били су итекако изненађени >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << сазнањем да Пригревица у самом центру села крије бројне експонате из периода од пре II Светског рата. Ради се о експонатима из Лике и Баније који представљају историјско, етнолошко и социолошко обележје материјалне и духовне културе народа из поменутих крајева. Збирку чине различити предмети за кућне потребе и послове, за занатске делатности, за пољске послове, примерци оружја, инструмената, делови мушке и женске одеће и др.
Изузетном интересовању чланова Клуба током посете музеју допринела је занимљива прича домаћина, Момчила Тодорића. Некадашњи библиотекар и иницијатор оснивања музеја, осим што је имао интересантне анегдоте везане за готово сваки предмет, успео је и да насмеје, али и разнежи своје госте.
Едукативни излет настављен је ка Сомбору, где су чланови Клуба посетили Градски музеј. Овога пута, одлучили су да време посвете обиласку најновије поставке, а која је уприличена поводом манифестације ,,Музеји за десет“. У питању је изложба ,,Оставштина за будућност“, посвећена прерано преминулом уметнику, дародавцу и великом сараднику и пријатељу Градског музеја Сомбор Димитрију Мирку Ћелићу из Пригревице.
По завршетку обиласка музеја, чланови Клуба су, уз кафу и чај, наставили дружење и сумирали утиске, те показали интересовање да ускоро поново буду део неке нове екскурзије.
The post ЧЛAНОВИ АПАТИНСКОГ КЛУБА ЗА СТАРЕ БИЛИ НА ЕДУКАТИВНОМ ИЗЛЕТУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.