ПАЛА ЈОШ ЈЕДНА НЕМАН- ВИД ВИЦО БАШИЋ ИЗ АПАТИНА УПЕЦАО СОМА ТЕШКОГ 98 КГ И ДУГОГ 2,35 МЕТРА

Izvor: Radio Dunav, 27.Sep.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ПАЛА ЈОШ ЈЕДНА НЕМАН- ВИД ВИЦО БАШИЋ ИЗ АПАТИНА УПЕЦАО СОМА ТЕШКОГ 98 КГ И ДУГОГ 2,35 МЕТРА

Риболовцу Виду Башићу (35) из Апатина срећа се осмехнула када је јуче у послеподневним сатима на Дунаву код Апатина упецао сома капиталца дугог 2,35 метра и тешког 98 килограма.
Башић каже да је ову грдоосију ухватио на 1382 км, на месту где се Драва улива у Дунав, те да му је помоћ >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << да улов извади у чамац пружио тројац риболоваца из суседне Хрватске и пријатељ Бранко Јурас из Кљајићева који је такође био на води.
-Борба је трајала читав сат и вероватно би потрајала и дуже да хрватски пецароши из Осијека и пријатељ Бранко нису помогли. Kада су видели да ми треба помоћ пришли су и помогли извлачење капиталца у чамац.
Риболовци то редовно чине, и ја сам неколико пута помогао колегама из Хрватске каже Башић.
Риба је упецана на штап Sportex Black Arrow 40-80 g и машиницу Tica Taurus 4000. -Пецао сам на струну Daiwa 0,33 mm, а сом се закачио на варалицу „Главињара „Борба“ 50гр“.- каже за радио Дунав Вид Башић.
Башић је дугогодишњи члан удружења спортских риболоваца „Чикла’ и „Буцов“ из Апатина. У каријери је имао капиталне улове сома од 65 и 70 килограма, као и смуђеве тежине 10,5 , 11,7 и 12 килограма за којег је проглашен и најпецарошем 2018. године.


The post ПАЛА ЈОШ ЈЕДНА НЕМАН- ВИД ВИЦО БАШИЋ ИЗ АПАТИНА УПЕЦАО СОМА ТЕШКОГ 98 КГ И ДУГОГ 2,35 МЕТРА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.