Izvor: Radio Dunav, 21.Nov.2020, 01:03

У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ 595 ОБОЛЕЛИХ- У АПАТИНУ 36 ГРАЂАНА ЗАРАЖЕНО КОРОНАВИРУСОМ

Епидемиолошка ситуација у Западнобачком округу је неповољна и повећан је број прегледа у ковид амбулантама, а према последњим подацима Завода за јавно здравље Сомбор 595 грађана је инфицирано коронавирусом.
Kовид амбуланте сваког дана примају пацијенте који углавном >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << долазе са већ израженим респираторним симптомима. Према подацима Завода за јавно здравље, у Сомбору је 327 PCR позитивних, у Апатину 36, Оџацима 65 и Kули 167 оболелих од коронавируса, пренела је Радио-телевизија Војводине.
Због новонастале ситуације у трећем таласу борбе против епидемије и великог броја новозаражених, Општа болница “Др Радивој Симоновић” саопштила је да је морала обавити значајну функционалну реорганизацију да би обезбедила већи капацитет Kовид одељења. Осим Одељења за плућне болести и зграда Интерног одељења користи се у сврху смештања пацијената оболелих од ковида.
Интерно одељење премештено је на III спрат Хируршког блока, односно у део Одељења за ортопедију. Интернистички пријем и преглед пацијената се обавља у склопу Одељења за хитан пријем и збрињавање ургентних стања у приземљу Хируршког блока. Дечја респираторна амбуланта се налази у згради Специјалистичких амбуланти и до ње се долази са стране улице Симе Матавуља, колским улазом у Болницу.

The post У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ 595 ОБОЛЕЛИХ- У АПАТИНУ 36 ГРАЂАНА ЗАРАЖЕНО КОРОНАВИРУСОМ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.