СПУШТЕНА ЗАВЕСА НА 59. “АПАТИНСКЕ РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ”

Izvor: Radio Dunav, 10.Jul.2023, 13:05

СПУШТЕНА ЗАВЕСА НА 59. “АПАТИНСКЕ РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ”

На тргу “Никола Тесла” синоћ је одржана “Апатинска ноћ”, односно ревијално кување рибљег паприкаша, чиме су завршене 59. “Рибарске вечери”. Током ове четвородневне манифестације Апатин је угостио велики број људи из читавог округа, а поред музичког програма у којем су по >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << традицији учествовале највеће звезде естраде, одржана су и традиционална спортска, али и такмичења у пецању и кувању рибљег паприкаша.
Директор Туристичке организације Апатин, Немања Јовић је рекао да су “Рибарске вечери” протекле како је и замишљено, у доброј атмосфери без икаквих проблема, додавши да је манифестацију поред Апатинаца, посетило и много људи из готово читаве Војводине.
-Крајем прошле године на “Сајму туризма” у Новом Саду добили смо златну медаљу за “Рибарске вечери”, и верујем да смо то признање у претходна четири дана и оправдали. Трудили смо се да направимо фантастичан програм и да на понос свих Апатинаца организујемо манифестацију. Утисак је да су сви су задовљни, од певача који су наступили, преко излагача, такмичара и гостију, па све до наших суграђана. Посебно желим да похвалим апатинска Удружења која су организовала одређене програме, попут трке чамаца, “Златне рибице” и других. Морам да напоменем да су на “Златној бућки” првих десет остварили улов, што показује богатство риболовног подручја Апатин. Мислим да су овогодишње “Рибарске вечери” права промоција Апатина и свих туристичких потенцијала које имамо и који ће се, надам се користити и током остатка године, закључио је Јовић.
У такмичењу за овогодишњи “Златни котлић Апатина треће место је освојио Зоран Топрек из Хрватске, други је био Звонко Барић из Валпова, а по оцени стручног жирија најбољи паприкаш ове године је скувао Миливој Миливојевић из Шајкаша, који је нагласио да је побеђивао широм Војводине, али да му је тријумф у Апатину један од најдражих.
-Први пут сам наступио у Апатину и посрећило ми се да одмах и победим. Могу да ми је кување рибљег паприкаша хоби, а до сада сам побеђивао у готово свим градовима Војводине. Био сам најбољи на “Златном котлићу Војводине” и на “Фиш фесту” у Београду, али победа у Апатину је ипак нешто посебно, јер је конкуренција изузетно јака, реко је Миливојевић.
Атила Ханак, Дамир Спасић и Антал Јашков били су најбољи у такмичењу “Златна рибица”, односно у пецању на пловак, а награде им је уручила председница општине Апатин Дубравка Kораћ.
За најпецароша у овој години проглашен је Радован Сердар који је на “Харчашу” упецао смуђа тешког 10.2 килограма. Према његовим речима, риба је враћена у воду јер је била пуна икре, како би наставила да даје млађ, а признање које је добио много му значи.
-Апатин је вековима рибарских градић, овај спорт је веома заступљен, па самим тим ово признање има додатну “тежину”. Награду за најбољег пецароша сам добио захваљујући томе што сам прошле године ухватио смуђа тешког преко десет килограма, а пошто је била матица вратио сам је у Дунав. Тако да је признање додељено за “фер-пеј”, а не за највећи улов јер риба по тежини и није била превелика, објаснио је Сердар.
“Златну бућку Апатина” прво су освојили Томо Јозефчак и Ведран Ижа са 21,2 килограма уловљеног сома и највећом рибом од 13,65 килограма. Други су били Горан Медић и Дамир Банда са 15,25 килограма улова, а трећи Жељко Ракић и Владимир Мандић са 6,7 килограма рибе.
На купусинској чарди „Пчела“ одржана је традиционална трка чамаца на весла, а ове године забележен је рекордан број од око педесетак пријављених такмичара. У трци чамаца самаца најбржи је био Богдан Белић, други је био Игор Kовачић, а трећи Игор Алексић. У трци двојаца победили Милош Ракас и Горан Ожеговић, другопласирани су Зоран Дубајић и Милорад Kузмић, а трећи Љубиша Мркобрада и Симо Медић.
The post СПУШТЕНА ЗАВЕСА НА 59. “АПАТИНСКЕ РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ” appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.