Izvor: Radio Dunav, 22.Jan.2020, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ЗБОГ НЕЛЕГАЛНОГ РИБОЛОВА ПРИЈАВЕ ПРОТИВ 44 ЛИЦА

Више од 2.400 контрола риболовног подручја под ингеренцијом „Вода Војводине“ обављено је током 2019. године, а преконтролисано је више од 8.000 риболоваца.
Током контрола заплењено је више од 63 километара нелегално постављених мрежа и 150 комада другог недозвољеног алата за >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << риболов. Против 44 особа поднете су прекршајне пријаве због нелегалног риболова.
„Рибокрађа је проблем са којим се чувари свих риболовних вода, па и оних које су поверене на чување ‘Водама Војводине’, свакодневно сусрећу. Тимови рибочуварске службе свакодневно контролишу рекреативне рибловце и привредне рибаре на води, али је рибокрађа као проблем стално присутна на риболовним водама“, наводе у „Водама Војводине“.
Подсетимо, риболовне воде којима управљају „Воде Војводине“ су: каналска мрежа Хидросистема ДТД у Бачкој и Банату, део Дунава од Бачке Паланке до Бешке (укупне дужине 64 километра), затим Бегеј, Златица, Kараш, Kриваја и акумулација Чонопља. Ово предузеће брине и о риболовним водама у заштићеним подручјима Парк природе „Јегричка“ и Парк природе „Бељанска бара“. За заштићена подручја морају се купити посебне дозволе, за сваки парк природе посебно.
У овом предузећу апелују на све риболовце да поштују правила и ограничења риболова како би заједничким снагама сачували и унапредили рибљи фонд на војвођанским водама.
021.rs
The post ЗБОГ НЕЛЕГАЛНОГ РИБОЛОВА ПРИЈАВЕ ПРОТИВ 44 ЛИЦА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.