МИХАЈЛОВИЋЕВА У АПАТИНУ- ЗА ПУТЕВЕ У ОКРУГУ 4,5 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА

Izvor: Radio Dunav, 05.Avg.2019, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

МИХАЈЛОВИЋЕВА У АПАТИНУ- ЗА ПУТЕВЕ У ОКРУГУ 4,5 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић данас је у Апатину одржала радни састанак са начелником Западнобачког округа Душаном Марјаном и представницима локалних самоуправа Сомбора, Куле, Оџака и Апатина. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav <<
Михајловићева је истакла да се на састанку разговарало о текућим пројектима у области друмске, железничке и комуналне инфраструктуре, те да су направљени планови шта ће се реализовати до краја ове, а који пројекти ће започети наредне године.

-Мислим да је данашњи састанак значајан зато што смо говорили где смо стали са инфраструктурним радовима, шта је то што ће се ове године завршавати, а шта ћемо радити 2020. године. Могу да кажем да само у области одржавања и реконструкције путева на данашњем састанку је договорено улагање 4,5 милијарди динара за 2019. и 2020. годину. То су углавном путеви, једним делом локални, али и државни, који ће се реконструисати. Неке ствари ће бити заједничке са општинама, а већи део ће бити у надлежности Путева Србије. Договорили смо се када радови могу да почну, а детаље могу да дају председници општина као и директор Јавних путева Србије. Оно што мислим да је значајно је, свакако, брза саобраћајница. Да одмах информишемо јавност да радимо техничко-пројектну документацију Врбас-Кула-Сомбор. Када она буде готова видећемо какве су процене о потребним инвестицијама, али оно што је важно је да ће Влада Републике Србије у свом буџету за 2020. годину претпоставити и ставити и изградњу ове саобраћајнице, бар у оном делу колико може бити учешће Владе Републике Србије. Наредних месеци ћемо размишљати о томе како ћемо наћи извор финансирања. Најважнија ствар јесте документација и мислим да је то суштински најважније за овај део Србије. За јавност је важно да кажемо да нисмо одустали од луке Апатин, врло смо заинтересовани и нећемо пустити да Апатин нема луку, то је будућност у привредном развоју града. У том смислу се са многим институцијама и агенцијама унутар Владе разговара на том пољу. Након овог састанка на нама је да контролишемо (Путеви Србије заједно са општинама) реализацију свих послова које будемо радили, рекла је потпредседница Владе, Зорана Михајловић.
Душан Марјан, начелник Западнобачког округа, рекао је да се једино заједничким радом могу постићи већи и значајнији резултати.
На састанку смо договорили низ ствари и желео бих да се и даље сарадња буде заједничка и да плод те сарадње буде далеко бољи и већи. Мислим да ће се то и наставити, изнео је свој став начелник Марјан.
У име града домаћина представницима медија обратио се Милан Шкрбић, председник општине Апатин.
По први пут се у општини Апатин одржао овакав састанак на овај начин, а оваква врста састанка је потребна у свим ресорима. Када су заједно сви представници општина Западно-бачког округа и ресорног Министарства, на лицу места решавамо проблеме. По мом дугогодишњем искуству у политици, једино тако можемо да сарађујемо. Мислим да је ово добар начин који ће донети ефекте свега о чему смо раније причали. Данас смо дефинисали многе ствари где смо ми из општинске управе Апатин били домаћини ресорном министарству и Западно-бачком округу, рекао је Милан Шкрбић, председник општине Апатин.
Утиске о састанку у Апатину изнео је и Дамјан Миљанић, председник општине Кула.
-Позитивне су импресије које имам са овог састанка као и претходних састанака у општини Кула. Веома значајне инвестиције у нашој општини по питању путне инфраструктуре, железница, фабрика воде, пречистача и канализације су договорене, решене и ушле у реализацију у овој години и то за нас јако пуно значи, изјавио је Миљанић. На конференцији је реч имала и мр Латинка Васиљковић, председница општине Оџаци.
-Утисци са данашњег састанка су позитивни. Договорили смо конкретне кораке око решавања проблема који тиште грађане наше општине. Констатовали смо да су овакви састанци стварно добри. После посете председника Александра Вучића Западно-бачком округу ово је први састанак где су договорени конкретни кораци и задаци које ћемо ми као општина испунити, из помоћ како Министаства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, тако и Јавних путева Србије, Железнице Србије и осталих предузећа која су данас била присутна, рекла је Васиљковић.
У име града Сомбора новинарима се обратио заменик градоначелнице Антонио Ратковић.
-Био је ово конструктиван састанак на којем смо изнели сву проблематику која тишти грађане Сомбора и сигуран сам да заједничким снагама можемо доста тога да решимо. Поједини радови су увелико у току, заједно са Путевима Србије. Сигуран сам да проблеми са којима смо данас упознали тим Министарства и предлоге које смо дали, ћемо заједнички у будућности, успети да решимо, изјавио је Ратковић.
The post МИХАЈЛОВИЋЕВА У АПАТИНУ- ЗА ПУТЕВЕ У ОКРУГУ 4,5 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.