АК “АПАТИН” ОСВОЈИО ЕКИПНО 28. МЕСТО НА КУПУ ЕВРОПСКИХ ШАМПИОНА У КРОСУ

Izvor: Radio Dunav, 26.Feb.2024, 09:51

АК “АПАТИН” ОСВОЈИО ЕКИПНО 28. МЕСТО НА КУПУ ЕВРОПСКИХ ШАМПИОНА У КРОСУ

Португалски град Албуфера (Фаро) је од 23. до 25. фебруара 2024. године угостио најбоље европске атлетске клубове из 31 европске земаља, који су наступили на најпрестижнијем клупском крос такмичењу “Купу Европских шампиона у кросу” у конкуренцији старијих јуниора, старијих јуниорки, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << сениорки и сениора.
Републику Србију, Српски атлетски Савез и Општину Апатин на Купу Европских шампиона у кросу трећу годину за годину представљала је мушка сениорска екипа Атлетског клуба “Апатин”, која је наступ изборила победом на Првенству Србије у кросу. Апатински клуб је једини из Србије који на овогодишњем такмичењу наступио сопственим снагама, без појачања и освојио је екипно 28. место са 271 бодом у конкуренцији од 31 екипе које су комплетирале свој наступ уласком у циљ са по три такмичара.
Најуспешнији представник екипе у изузтетно квалитетној трци на 9.280 метара, био је капитен Ђуро Борбељ, који је заузео 64. место у конкуренцији 112 такмичара са резултатом 31 минут и 5 секинди, Душан Крстић је 99. са 34:41 а Александар Стајић 108. место (39:19). Екипу је непосредно пред старт задесио малер, јер је официјелни лекар шампионата због здравствених проблема препоручио да четврти члан Мирослав Пешић из превентиве на наступи у трци. Свакако је одсуство Мирослава Пешића, који се специјално спремао за ово такмичење утицало да екипа не оставри бољи екипни пласман.
Из Србије је поред екипе АК “Апатин” наступио и Никола Раичевић, који је представљао екипу АК “Борац” Бања Лука и заузео 81. место у појединачној конкуренцији са временом 31:42. Екипа “Борца” коју су уз Николу чинили, Урош Гутић, Јован Росић и Белмин Мркановић је била један бод испред Апатина, док је из БиХ на такмичењу наступила и екипа “Маратон” Брчко која је заузела 30. место екипно (Младен Самарџић, Срђан Самарџић, Милош Поповић, Милан Спасојевић).
На такмичењу је тријумфовала екипа “Плајас Кастељон” (Шпанија), испред Де Атле (Француска) и трећепласиране Бенфике (Португалија), а већина екипа је на “Купу шампиона” наступила са појачањима.
Горан Чегар, председник АК Апатин је задовољан урађеним у португалу.
-Браво за чланове наше екипе која се достојно борила и трећу годину за редом представља Општину Апатин, Српски атлетски Савез и Републику Србију на овом најјачем европском клупском такмичењу, “Куп европских шампиона у кросу”. Поносан сам што сам део историје коју су момци из мог клуба исписали троструком узастопном победом на националном шампионату и троструким узастопоним наступом на “Купу шампиона”. Вредело је борити се за то. Свакако је немогућност наступа Мирослава Пешића коме је официјелни лекар препоручио да не наступи због проблема са здрављем током протекла два дана, утицала да екипе не постигне још бољи екипни пласман. Ипак, најважније је да су момци дали свој максимум и да су достојно и на примерен начин наступили и презентовали боје свог клуба, града, савеза и државе. Хвала свима који су нам пружили подршку и дали нам мотив да успемо да узмемо учешће и будемо део једне лепе приче. Идемо даље у нове резултате и победе, закључио је Чегар.












The post АК “АПАТИН” ОСВОЈИО ЕКИПНО 28. МЕСТО НА КУПУ ЕВРОПСКИХ ШАМПИОНА У КРОСУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.