ЗАВРШЕНА БЕСПЛАТНА ШКОЛА ПЛИВАЊА – ОБУКУ ПРОШЛО ВИШЕ ОД 250 МАЛИШАНА

Izvor: Radio Dunav, 27.Jul.2023, 12:11

ЗАВРШЕНА БЕСПЛАТНА ШКОЛА ПЛИВАЊА – ОБУКУ ПРОШЛО ВИШЕ ОД 250 МАЛИШАНА

Полагањем треће групе полазника коју су чинила деца из апатинских села, данас је завршена још једна сезона бесплатне школе пливања коју организује Спортски савез општине Апатин, у сарадњи са Локалном самоуправом и Специјалном болницом за рехабилитацију “Јунаковић”. Дипломе >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << о успешно завршеној обуци пливања данас су добили малишани из Сонте, Свилојева, Пригревице и Купусине, а ове сезоне у оквиру школе пливања више од 250 малишана подељених у три групе је научило основне елементе одржавања на води. Деци из апатинских села дипломе је уручила Милка Никшић – помоћница председнице општине Апатин за образовање и омладинску политику, која је нагласила да ће Локална самоуправа наставити да подржава овај пројекат који је од значаја за комплетну заједницу.
-Веома смо поносни на чињеницу да овај прелеп и веома важан пројекат траје већ шест година. Локална самоуправа у сарадњи са Специјалном болницом “Јунаковић” и Спортским савезом се и ове године потрудила да обука буде бесплатна за сву децу млађих узраста, и трудићемо се да се таква пракса настави. Хвала свима који су у претходном периоду помогли, да обуку за све ове године прође више од 1.500 деце, која су научила да пливају, рекла је Милка Никшић.
Генерални секретар спортског савеза општине Апатин, Радомир Радујко се захвалио Локалној самоуправи, менџменту и запосленима у Бањи “Јунаковић”, али и родитељима деце јер су указали поверење тренерима и асистентима школе пливања.
-Ове године смо имали више од 250 дечака и девојчица који су научили освнове одржавања на води, а на полагању су пливали 25 метара са или без реквизата. И овог пута смо имали и оне који су знали да пливају, али су у школи усавршавали стилове, па су на завршном испиту пливали 50 метара. Са децом је радило пет лиценцираних инструктора, а о безбедности полазника су бринула и четири асистента. Сви они имају вишгодишње искуство рада са децом, јер је нама безбедност деце најважнија. Захваљујем се Општини Апатин на увек доброј сарадњи, директорици бање и комплетном особљу на одличним условима које су нам пружили, али и апатинском Црвеном крсту на теоријским предавањима и дружењу са децом. Такође, велику захвалност дугујемо и свим родитељима на поверењу јер сви заједно доприносимо да ова лепа прича траје, и видимо се следећег лета, закључио је Радујко.
The post ЗАВРШЕНА БЕСПЛАТНА ШКОЛА ПЛИВАЊА – ОБУКУ ПРОШЛО ВИШЕ ОД 250 МАЛИШАНА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.