ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 24.ОKТОБРА, ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА ОПШТИНЕ АПАТИН

Izvor: Radio Dunav, 24.Okt.2023, 20:08

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 24.ОKТОБРА, ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА ОПШТИНЕ АПАТИН

НА СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈА ЖРТВАМА ДРУГОГ СВЕТСKОГ РАТА И РАТОВА 1991-1999. ГОДИНЕ ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ И ЦВЕЋЕ
Бројне делегације одале су пошту жртвама Другог светског рата и ратова 1991-1999. године и положиле венце на споменик погинулих бораца НОР-а и Црвене армије, на бисте народних >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << хероја, као и на спомен-плочу. Цвеће су положиле делегације општине Апатин, председница Дубравка Kораћ и председник скупштине Милан Шкрбић, Првог центра за обуку Војске Србије Сомбор, Покрајинског одбора СУБНОР-а, општинског одбора Апатин као и градских одбора Сомбора и Суботице СУБНОР-а.
Венце је положио и Сергеј Тихонов испред амбасаде Руске федерације у Београду, представници Удружења бораца и потомака 6. Личке пролетерске и 35. Ударне личке дивизије, ОО Резервних војних старешина Апатин, Удружења пензионисаних војних лица, представници братског града Мохачa, Удружења ратних војних инвалида и породица палих бораца, Удружења ратних ветерана и општинских одбора СНС, СПС и СРС Апатин.
У оквиру Свечане академије, присутнима се обратила Дубравка Kораћ, председница општине Апатин.
-Сваки пут када се сетим наше слободарске традиције, поносна сам на то наслеђе, на храброст која је део идентитета нашег града и стална инспирација како треба да живимо! 24.октобра пре 79. година Апатин се пробудио слободан а наши јунаци и хероји остали су да стоје у вечности као светионици према којима се управљамо. Данас поносно у част свих наших палих бораца, у част наших ветерана и наше слободарске традиције развијамо нашу тробојку и славимо овај важан датум који је уткан у наш идентитет, наш дух и снагу да идемо увек поносно напред. Да чувамо нашу слободу, право на независност и нашу разноликост јер ово је град у коме у хармонији живе наше различитости и управо због тога је синоним за највише људске вредности.
Наше је да негујемо културу сећања јер само ако будемо свесни своје историје, и онога што је било, можемо живети добро у будућности. А будућност припада младима. Онима који тек стасавају и којима и данас желимо да дамо ветар у леђа да могу да постигну све, ако улажу у своје образовање које је најсигурнији пут у бољу будућност. Зато из године у годину повећавамо фонд за стипендирање наше деце.
Драги стипендисти, честитам вам од срца, ви сте богатство и понос нашег града и желим вам да, са радошћу и лакоћом, наставите да усавршавате ваше таленте, упишете најбоље више школе и факултете, освајате знањем и памећу, и увек се враћате у Апатин да заједно развијамо наш град. Драги моји Апатинци срећан нам дан града, поручила је Дубравка Kораћ.
Свечана седница скупштине општине Апатин поводом 24. октобра – Дана ослобођења општине Апатин
Богат културно-уметнички програм и доделе признања “24. октобар” најзаслужнијим грађанима. Ово престижно признање примили Бела Kањо из области науке и образовања, Александра Марић у области хуманитарног рада и прослављени рукометаш Предраг Вејин за деловање у области спорта.

Уручени уговори о стипендирању ученика средњих школа. За ову школску годину општина Апатин ће финансирати 104 ученичке стипендије, девет помоћи у школовању, а за деветнаест ученика је обезбеђен бесплатан смештај у Дому ученика.
Дамир Милошевић, први тренер женске репрезентације Србије у спортском риболову, који је изразио захвалност општини Апатин на гостопримству током 29. Светског првенства у риболову за жене, одржаном током августа месеца управо у нашем граду.
У музичком делу програма, Апатинци и њихови гости уживали су у наступу музичког састава Kалем, који чине Стефан Илић (певач, виолиниста и композитор) и Душан Поповић Липовац (гитариста, композитор и аутор уџбеника за учење гитаре).
The post ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 24.ОKТОБРА, ДАНА ОСЛОБОЂЕЊА ОПШТИНЕ АПАТИН appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.