Izvor: Radio Dunav, 19.Maj.2023, 11:54

ОВОГОДИШЊА “ЛИЧКА ОЛИМПИЈАДА” 24. ЈУНА У БАЊИ ЈУНАКОВИЋ

Завичајно удружење личана „Никола Тесла“ из Апатина и Општина Апатин 24. јуна 2023. године у “Бањи Јунаковић” крај Апатина организују тринаесту “Личку олимпијаду”. Учесници ће се према утврђеним пропозицијама такмичити у десет дисциплина традиционалних старих спортова (трчање >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << у врећи деца, вучење куке, скок у даљ из места, претезање штапа, ходање по брвну, обарање руке, скок у вис из места, пењање уз стожину, бацање камена са рамена и надвлачење конопа), а у склопу манифестације биће организован и богат културно-уметнички програм.
Програмом овогодишње “Личке олимпијаде” дочек учесника и гостију је предвиђен између 8 и 9 часова, након чега ће од 09,30 часова уследити постројавање и дефиле екипа. Свечано отварање манифестације заказано је за 10 часова, а такмичење ће почети двадесет минута касније, трком деце у врећама. Надметање одраслих у спортским дисциплинама ће бити одржано од 11 до 13,30 часова, а потом следи пауза за ручак. Оброк на војнички начин за све учеснике и госте обезбеђује рганизатор, као и простор и дрва за печење јагнади-прасади које су учесници донели. Такмичење ће бити настављено у 15 часова, а проглашење победника и додела наградаје заказано за 18 часова.
The post ОВОГОДИШЊА “ЛИЧКА ОЛИМПИЈАДА” 24. ЈУНА У БАЊИ ЈУНАКОВИЋ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.