ГКУД ДУНАВ ОДРЖАО 23. ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ

Izvor: Radio Dunav, 17.Dec.2018, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ГКУД ДУНАВ ОДРЖАО 23. ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ

Апатинско Градско културно-уметничко друштво „Дунав“ одржало је 23. годишњи концерт којим су посетиоцима у Великој сали Културног центра представили свој рад у 2018. години.
Током скоро три деценије постојања ГКУД-а „Дунав“ у својим просторијама окупља љубитеље фолклорних, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << али и модерних игара и песама. Све групе које раде у ГКУД-у имале су тачку наступа на годишњем концерту. Тако су се на сцени смењивали солисти, певачке групе, дечији и извођачки фолклорни ансамбли, али и солисти и групе различитог узраста Модерног плеса „Тањица“.
У име ГКУД-а „Дунав“ публици се на подршци захвалио Душан Бањац, председник Управног одбора. Он је том приликом рекао:
– Концерт је дуго припреман и најављиван, а мени је од недавно указано поверење да будем председник Управног одбора ГКУД-а. Пошто се ради, могу слободно рећи, о институцији која траје 27 година осетио сам велику одговорност. Доживео сам да велики број младих људи оде на више школе и факултете, а неки и у свет трбухом за крухом, па ми се цео труд учинио узалудан. Брзо су ме уверили да, од готово сваког петог Апатинца који је прошао кроз овај КУД, има много ентузијаста којису увек спремни да почињу испочетка. Да не бринем него да се поносим свима којиу свету играју и певају у другим КУД-овима, а прве кораке и песму су започели овде, рекао је Душан Бањац.
Бањац је додао да у Градском КУД-у „Дунав“ не покушавају да раде професионално, јер у Србији има само један професионални КУД ( Национални ансамбл „Коло“) већ да одговорно негују обичаје, чувају традицију и помажу деци да спознају где су им корени.
– Само деца која знају одакле потичу, знају коме и где ће се вратити, без обзира где у животу да оду, каже Душко Бањац.
Гости Градског КУД-а„Дунав“ били су Фолклорни ансамб „Вила“ СКУД-а „Железничар“ из Новог Сада са којим апатинско Друштво има вишедеценијску добру сарадњу. ФА „Вила“ се представила дечијим ансамблом и тамбурашким оркестром, и одушевила публику.
Учешће на концерту узеле су и чланице Удружења жена „Апатинске вредне руке“ које су у холу Дома културе изложиле своје рукотворине.
The post ГКУД ДУНАВ ОДРЖАО 23. ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.