Izvor: Radio Dunav, 15.Jun.2023, 09:13

МАРИНА ГАЈЧИН ШАМПИОНКА СРБИЈЕ У ШАХУ ЗА 2023. ГОДИНУ

У Сенти је завршено 17. Појединачно првенство Србије у шаху, а најбољи шахисти наше земље су се такмичили у две конкуренције: Опен и Жене.
Титулу шампионке Србије у женској конкуренцији освојила је интернационални мајстор, Марина Гајчин са 7,5 поена, чак два више од другопласиране >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << и трећепласиране шахисткиње, женских велемајстора Ирине Чолушкине и Јоване Ерић. Пласман од другог до четвртог места су одлучивали додатни критеријуми тако да је женски интернационални мајстор Сандра Ђукић турнир завршила на четвртом месту са 5,5 поена колико су имале и Чолушкина и Ерић.
Двадесетдвогодишња Апатинка која студира теоријску математику игра шах од своје четврте године и до сада је у шаховској каријери остварила многе велике успехе на клупском нивоу, али и у репрезентацији Србије. Ипак, Марини је ово прва титула првакиње државе, коју је освојила испред селекторке наше репрезентације Ирине Чолушкине, која је била шампионка у чак пет држава.
У опен конкуренцији прво место и шампионски пехар освојио је велемајстор Александар Инђић са 7,5 поена из 9 партија, поен више од другопласираног велемајстора Роберта Маркуша. Треће место припало је велемајстору Милошу Перуновићу са 6 пеона. Освајањем првог места, велемајстор Инђић је по четврти пут освојио шампионску титулу!
На церемонији свечаног затварања првенства учесницима се обратио потпредседник Шаховског савеза Србије Александар Мијић, који је најуспешнијима уручио пехаре и медаље, а сви учесници овогодишњег шампионата су добили поклоне од домаћина и Шаховског савеза Србије.
The post МАРИНА ГАЈЧИН ШАМПИОНКА СРБИЈЕ У ШАХУ ЗА 2023. ГОДИНУ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.