Izvor: Radio Dunav, 25.Dec.2019, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ИН МЕМОРИАМ- СРЂАН ШЕРЕР (1932-2019)

Мр Срђан Шерер професор енглеског језика, књижевник и преводлац, преминуо је у 87 години. Предавао је у апатинској гимназију одмах по њеном отварању, од прве генерације ученика 1962-1963 године. Истовремено је предавао енглески, немачки и латински језик.
Био је аутор прича и >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << есеја који су награђивани у многим југословенским новинама и часописима. Из ових прича и есеја настала је прва књига у његовој 85. години „Изабране странице“. Посебно је био поносан на дружење са Миодрагом Борисављевићем и Стеваном Раичковићем са којима је време преводио на Лавачу и те дане описивао у својим причама које су нашле место и у његовој књизи.
Сахрана Срђана Шерера биће обављена данас у 14 часова, на великом градском гробљу у Апатину.
The post ИН МЕМОРИАМ- СРЂАН ШЕРЕР (1932-2019) appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.