НОВА САОБРАЋАЈНИЦА ОД КУПУСИНЕ ДО  МОНОШТОРА СКРАЋУЈЕ ЗА 17 КИЛОМЕТАРА ПУТ ДО МАЂАРСКЕ ГРАНИЦЕ

Izvor: Radio Dunav, 11.Feb.2021, 19:40

НОВА САОБРАЋАЈНИЦА ОД КУПУСИНЕ ДО МОНОШТОРА СКРАЋУЈЕ ЗА 17 КИЛОМЕТАРА ПУТ ДО МАЂАРСКЕ ГРАНИЦЕ

На основу јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре који је половином јанара расписала Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине, општини Апатин је додељено 98.046.819 динара за прву фазу реконструкције >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << општинског пута од Kупусине ка Бачком Моноштору.
Иштван Петер, потпредседник Западнобачке окружне организације Савеза војвођанских Мађара и одборник у Скупштини општине Апатин, говорио је о значају реконструкције ове саобраћајнице за Kупусину и општину Апатин.
Деоница пута која повезује Моноштор и Kупусину проћи ће кроз улицу Петефи Шандор у Kупусини, а затим ће и деоница пута која води до канала ДТД бити у потпуности обновљена. Ово ће бити урађено у првој фази рекострукције, појашњава Петер.
-Неколико деценија планирања и жеља постаће стварност, јер је највећи недостатак оба насеља што се налазе на рубовима општина, на крају пута. Помоћу ове саобраћајнице улазе у одређени ток, промет, привреду и туризам. Још једна очигледна предност развоја је то што скраћује пут, приближавајући Апатинцима правац који води до мађарске границе или до моста Батина за око 17 километара. Тако се Моноштор и Бездан такође много више приближавају градећи овај пут. А да и не говоримо о томе да до сада неискоришћене туристичке могућности коначно долазе до изражаја. Верујемо да ће изградњом овог пута напредовати туристички сектор. Све се то, наравно, не може градити одједном, него у неколико корака. У првој фази опредељено је 98 милиона динара за реконструкцију. Такође је планиран одређени износ за наредну годину. Након безброј безуспешних покушаја, веома смо срећни што се овај пројекат коначно реализује – каже Петер Иштван.
The post НОВА САОБРАЋАЈНИЦА ОД КУПУСИНЕ ДО МОНОШТОРА СКРАЋУЈЕ ЗА 17 КИЛОМЕТАРА ПУТ ДО МАЂАРСКЕ ГРАНИЦЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.