ТРАДИЦИОНАЛНО УНОШЕЊЕ БАДЊАКА У ОПШТИНУ (ФОТО) – БОГОСЛУЖЕЊЕ И ПАЉЕЊЕ ВЕЧЕРАС ОД 17:30 У ХРАМУ САБОР СВЕТИХ АПОСТОЛА

Izvor: Radio Dunav, 06.Jan.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ТРАДИЦИОНАЛНО УНОШЕЊЕ БАДЊАКА У ОПШТИНУ (ФОТО) – БОГОСЛУЖЕЊЕ И ПАЉЕЊЕ ВЕЧЕРАС ОД 17:30 У ХРАМУ САБОР СВЕТИХ АПОСТОЛА

Поводом обележавања Бадњег дана, Српска православне црквена општина Апатин и Туристичка организације Апатина организовали су традиционално вожење бадњака кроз Апатин и његово уношење у зграду општине. И ове године, Бадњак је након Свете Литургије у Храму кренуо у колони фијакера >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << и многобројних верника како би га унели у зграду општине.
Апатински парох, Младен Глушац и председник општине Апатин, Милан Шкрбић поздрављајући свештенство и окупљене вернике у великој сали СО Апатин позвали су грађане да вечерас у 17 сати и 30 минута буду у Храму ,,Сабор Светих Апостола“на Дунаву, где ће бити одржано вечерње Богослужење, а одмах након тога и паљење Бадњака.
Поред председника општине, свештенства и верника, уношењу бадњака присуствовала је председница Скупштине општине Апатин, Ника Петровић, као и остало општинско руководство.
Паљење бадњака ће у Свилојеву бити организовано у 13 сати, у 14 сати у Сонти, а у 16 сати у Пригревици.
Сечом и приношењем Бадњака православни верници, који Бадњи дан и Божић обележавају по Јулијанском календару, припремају се за вечерашње бдење и сутрашње обележавање најрадоснијег хришћанског празника – рођење Исуса Христа.
The post ТРАДИЦИОНАЛНО УНОШЕЊЕ БАДЊАКА У ОПШТИНУ (ФОТО) – БОГОСЛУЖЕЊЕ И ПАЉЕЊЕ ВЕЧЕРАС ОД 17:30 У ХРАМУ САБОР СВЕТИХ АПОСТОЛА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.