ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ 138 АПАТИНСКИХ СТУДЕНАТА

Izvor: Radio Dunav, 25.Jan.2021, 12:04

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ 138 АПАТИНСКИХ СТУДЕНАТА

У великој сали Скупштине општине Апатин данас је обављено потписивање уговора о стипендирању студената који су на основу конкурса, остварили право на стипендију општине Апатин.
Према речима Радована Ђукића, заменика председнице општине Апатин, право на стипендију >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << ове године је остварило укупно 138 студената.

-Велико је задовољство бити део тима који у својој локалној заједници ради нешто корисно за младе, односно финансијски помаже студенте у њиховом школовању. Подвучена је црта на просек 8,00 што је очигледно подстакло већину да буду још бољи у свом раду и учењу. Ове године стипендирамо 138 стдената од чега је 41 ученик прве године студија, 94 су на различитим годинама, док је троје наших талентованих суграђана у програму финасирања докторских студија, изјавио је Ђукић. Он је додао да је вредност појединачне стипендије на месечном нивоу 9.000 динара, као и да је број студената које општина Апатин финансира из буџета највећи у Округу.
Вељко Павковић, студент Пољопривредног факултета у Новом Саду смера пољопривредна техника каже да му стипендија значајна јер тим новцем покрива трошкове пријаве испита и путовања.
-Oвај новац је од велике помоћи мојим родитељима који финансирају моје школовање. За овај смер се заинтересовао јер га интересују пољопривредна механизација и ауто делови, а намера му је како каже да по завршетку студија пронађе посао у индустрији која се бави њиховом производњом.
Богдан Обрадовић, студент четврте године Факултета техничких наука у Новом Саду на смеру чисте енергетске технологије.
-Пре свега желим да се захвалим локалној самоуправи која у мом случају финансијски помаже моје студирање четири године уназад. Много нам значи ова помоћ и даје нам већу мотивацију да се трудимо како би остварили бољи просек. По завршетку студија Обрадовић планира повратак у Апатин. -Имам жељу да се вратим у Апатин како би својим знањем дао допринос развоја наше општине, поручио је овај млади Апатинац.
The post ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ 138 АПАТИНСКИХ СТУДЕНАТА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.