Izvor: Radio Dunav, 04.Jul.2022, 15:35

КАЈАКАШИ ТРЕНЕРА ЈОВЕ МАНДИЋА ОКИЋЕНИ СА 13 МЕДАЉА

Кајакаши КК „Панонија“ Апатин овог викенда су учествовали на Отвореном првенству Војводине. Такмичење је одржано на језеру Тиквара у Бачкој Паланци. Спортисти тренера Јове Мандића учествовали су у тркама свих узрасних категорија од пионира до сениора. Сви такмичари апатинске >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << Паноније већ у прва два дана такмичења изборили су се за учешће у финалним тркама и са такмичења се сви кући вратили окићени медаљама.
Апатински кајак клуб представљале су кајакашице Соња Уртајл, Ања Ковачевић и Дајана Уртајл, и кајакаши Марко Ковачевић, Михајло Мандић и Александар Лончар. У укупном скору апатински кајакаши су нам само овог викенда донели 13 медаља.
Према освареним резултатима апатински кајакаши су се пласирали на следећа места:
У категорији пионирке кајак једносед на 1000м Соња Уртајл је освојила треће место, а Ања Ковачевић осмо, док је у категорији К1 на 500м Соња стигла четврта. Њих две су у двоседу у трци К2 500м освојиле бронзану медаљу стигавши на циљ друге.
У категорији кадета у трци К1 на 1000м Марко Ковачевић је стигао осми, док се у двоседу са Михајлом Мандићем у трци К2 200м окитио бронзаним одличјем. Они су други провеслали кроз циљ. Овај двојац се такмичио и у трци К2 500м и стигао шести.
У категорији кадеткиња кајакашице Соња Уртајл и Ања Ковачевић су у трци К2 200м освојиле злато, на циљ су стигле прве. Ове две младе и изузетне кајакашице, које се одлично допуњују у двоседу, су овај резултат поновиле и у трци К2 на 500м, док су у трци  К2 на 1000м освојиле сребрну медаљу прошавши кроз циљ друге.
У категорији јуниора двосед који су возили Марко Ковачевић и Александар Лончар стигао шести у две трке: К2  на 200м  и К2 на 500м.
Наша млада, талентована и изузетно успешна кајакашица Дајана Уртајл се у Бачкој Паланци такмичила у четири трке; две у категорији јуниорки и две у категорији сениорки. У тркама у категорији јуниорки Дајана је остварила изузетан успех, освојивши треће место у трци К1 500м, док је трку К1 на 200м завршила као четврта. Ипак, најбољи пласман Дајана је остварила у трци сениорки у једноседу К1 на 200м где се окитила сребрном медаљом. У истој категорији али у трци К1 500м на циљ је стигла пета.
Сумирајући резултате апатинских кајакаша долазимо до следећег податка: кајакашица Соња Утрајл се из Бачке Паланке вратила са пет медаља, од којих су четири из двоседа са Ањом Ковачевић. Ања се кући вратила са четири медаље. Дајана Уртајл је се са Отвореног првенства Војводине кући донела две медаље. Марко Ковачевић и Михајло Мандић су са језера Тиквара донели по једну медаљу. Тренер Јово Мандић и апатинска „Панонија“ могу бити поносни на труд, рад и успехе својих кајакаша.
The post КАЈАКАШИ ТРЕНЕРА ЈОВЕ МАНДИЋА ОКИЋЕНИ СА 13 МЕДАЉА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.