Izvor: Radio Dunav, 01.Jul.2022, 08:18

ЦИГАРЕТЕ ОД ДАНАС СКУПЉЕ ЗА 10 ДИНАРА

Због увећања акцизе, која се у складу са акцизним календаром коригује на сваких шест месеци, односно у јануару и јулу, цигарете у Србији од данас су скупље за 10 динара.
Акциза је повећана са 79,75 на 81,25 динара, дакле за динар и по, а она ће се до краја 2025. године, сходно динамици >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << корекције два пута годишње, повећати још шест пута.
Циљ ових измена јесте усклађивање са стандардима Европске уније (ЕУ) по којима би до 2025. године и код нас приход државе на 1.000 комада цигарета требало да се повећа са 70 евра, колико је сада, на бар 90 евра.
The post ЦИГАРЕТЕ ОД ДАНАС СКУПЉЕ ЗА 10 ДИНАРА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.