Izvor: Radio Dunav, 12.Mar.2021, 13:07

ПОЧЕЛА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА , ОЧЕКУЈУ СЕ НОВЕ МЕРЕ

Седница Кризног штаба за борбу против вируса корона, на којој ће бити анализирана актуелна епидемиолошка ситуација, почела је у 11 сати. Број новозаражених вирусом корона повећава се сваким даном, у последњих неколико дана тај број је прешао 4.500, те се очекује да ће на седници >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << бити пооштрене постојеће мере.
То је на неки начин најавила премијерка Ана Брнабић која је рекла да ће сигурно бити нових мера за викенд и да ће се инсистирати да се сви концерти откажу. Епидемиолог и члан медицинског дела Кризног штаба Предраг Кон тражи да се све затвори минимум на недељу дана, јер у супротном здравствени систем неће издржати.
Током прошлог викенда од суботе у 12 сати затворену су сви објекти осим продавница прехрамбене робе, бензинске пумпе и апотеке. Од понедељка све је враћено у редован режим рада.
Од понедељка су све средњошколци прешли на онлајн наставу, те се очекује да Кризни штаб да даље смернице да ли ће ђаци наставити да прате наставу од куће или ће се вратити на стари комбиновани режим- недељу дана од куће, недељу дана у школи.
Ковид болнице су поново пуне, а лекари који у њима раде траже хитно увођење нових мера и ригорозније контроле постојећих, преноси Танјуг.
The post ПОЧЕЛА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА , ОЧЕКУЈУ СЕ НОВЕ МЕРЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.