ЖЕНСКИ РУКОМЕТ У АПАТИНУ СЕ ВРАЋА НА СТАЗЕ СТАРЕ СЛАВЕ

Izvor: Radio Dunav, 12.Mar.2021, 12:43

ЖЕНСКИ РУКОМЕТ У АПАТИНУ СЕ ВРАЋА НА СТАЗЕ СТАРЕ СЛАВЕ

Након дугог низа година у којима је Омладински рукометни клуб „Апатин“ био само бледа сенка некадашњег тима, дошло је до великих промена и враћања на пут успеха. Клуб са великом традицијом и историјом дугом 72 године се нашао у ситуацији да је био буквално пред гашењем. Проблема >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << је било много, почевши од недостатка играчица, омладинаца, термина за тренинге, опреме, великих дуговања због казни од стране Савеза због недостатка тренрских лиценци, итд.
Прекретница у клубу се десила се у октобру месецу прошле године, када је у клуб стигао млади тренер Никола Орељ који је у Новом Саду завршио факултет и мастер. Он је четири године радио у основној школи као наставник физичког фаспитања, али и у разним спортским клубовима, након чега се вратио у Апатин. Пре почетка рада са рукометашицама, Никола је почео са базичним припремама кајакаша као један од тренера у КК „Панонија“, а потом прихвата позив ОРК „Апатина“ да помогне клубу да се не угаси. У том тренутку заједно са Николом у рад клуба се укључује најстарија играчица апатинског тима, Милка Шашић која се вратила у клуб пре годину дана да помогне играчком кадру.
Њихови први кораци су били покретање омладинске школе и промоција женског рукомета, без икакве медијске промоције, али уз помоћ локалних предузетника. Поделом флајера након само две недеље на тренингу млађих категорија се појавило 35 девојчица узраста од 6 до 16 година. Након неочекивано великог интересовања за женски рукомет, Рукометни савез Војводине је препознао добру идеју и квалитетан рад и помогао апатински клуб у виду лопти за најмлађе чланове. После формирања омладинске школе и постављања базе, могли су да уследе даљи кораци у побољшању рада. Добијене су лиценце за тренере, обезбеђена опрема за омладинце, сениорска екипа постала је редовнија на трензима који су постали занимљивији и кондиционо захтевнији, а на годишњој скупштини у децембру је промењена управа и на место председника је дошла Милка Шашић.
-У рукомету сам од малих ногу и не могу да замислим да се угаси клуб у којем сам ја одрасла и провела своје детињство и живот. Била сам у клубу када је било добро и када је било лоше. Јесенас смо дошли до момента када није могло даље у том смеру и морало се нешто предузети. Драго ми је да нам се придружио Никола, јер је заиста много урађено за кратко време, а то може само тим људи који добро функционише. Желимо да стварамо будућност и да испишемо нове странице историје клуба и мислим да смо на добром путу, јер је у клубу одлична атмосфера како у сениорској екипи, тако и међу децом. Највише ме радује када видим са којим осмехом и ентузијазмом деца долазе на тренинге и када нам родитељи кажу да малишани стално причају о рукомету и не могу да дочекају тренинг. Проблема је било много, неке смо пребродили, али далеко од тога да је посао готов. Тек сада почиње озбиљан рад и ми се томе радујемо, поручила је Милка Шашић.
После много година „грације са Дунава“ опет играју лиге млађих категорија. Oвог викенда су кренули са Првом лигом за узраст до 14 година, а од следећег викенда крећу са Првом лигом за узраст до 12 година. Наступи у овој лиги не би били могући без велике подршке родитеља, али ни без спонзора. Дресове за млађе категорије је обезбедио „Џими Комерц“, а сендвиче и освежење за чланове свих категорија обезбеђују пекара „Три брата“ и дисконт пића „Слап“.
Што се тиче сениорске екипе, у последњем мечу „грације“ су играле у Србобрану заосталу утакмицу из првог дела сезоне и оствариле победу, што је показатељ видног напретка у игри. Овог викенда их очекује утакмица са екипом Дероња на домаћем терену.
Клуб је у марту покренуо нови уписни рок за све девојчице које желе да тренирају рукомет, а након само недељу дана у клуб се уписало нових 20 девојчица и тај број расте са сваким тренингом. У овом тренутку под тренерском палицом Николе Ореља тренира око 70 девојчица у свим узрасним категоријама, што је пре шест месеци било незамисливо.
-Након мог повратка у Апатин уследио је позив да помогнем клубу, што сам прихватио. Ја сам неко ко већ има искуства у раду са децом, али и у организаторском делу, пошто имам летњи камп у Апатину који фантастично функционише већ шест година. Кренули смо од формирања подмлатка и ево дошли смо до тога да имамо око 70 чланова, а оно што нам је потребно у овом тренутку су термини и адекватни услови за рад са децом. Сви чланови клуба су имали комплетна моторичка тестрирања и лекарске прегледе у фебруару, након чега ће им бити формирани спортски картони, нешто што има ретко који клуб у нашој држави. Са децом мора да се ради правилно и уз стручни кадар. Веома ми је драго што се рукомет враћа у основну школу као доминантан спорт, јер се деца већ након неколико тренинга хвале да су радили рукомет на часовима физичког и желим да се захвалим мојим колегама. Једно је сигурно, а то је да клуб у овој ситуацији није био задњих 30 година и са овом децом не мора да брине за своју будућност. Желим нам свима много среће у даљем раду и позивам све девојчице да нам се придруже, јер Апатин опет постаје рукометни град, рекао је Никола Орељ.
Тренинзи за рукометашице су понедељком и средом у хала Гимназије од 16 до 17,30 часова, уторком и четвртком у хали Основне школе од 18,45 до 20 часова и суботом у хали Основне школе од 9,30 до 11 часова.
Заинтересовани све додатне информације могу добити и путем телефона 060/02-99-850 и 064/391-98-75.
The post ЖЕНСКИ РУКОМЕТ У АПАТИНУ СЕ ВРАЋА НА СТАЗЕ СТАРЕ СЛАВЕ appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.